Un adolescent din Florida a strâns zeci de mii de dolari restaurând mașini de scris

Dată publicare: 10-06-2021 08:17
Dată actualizare: 10-06-2021 10:05


Un adolescent de 16 ani din statul american Florida are o pasiune mai puţin obişnuită printre cei de vârsta lui.

Tânărul colecţionează maşini de scris vechi, le recondiţionează, apoi le vinde.

Şi a devenit atât de priceput, încât colecţionari din întreaga lume îl contactează ca să le aducă în stare de funcţionare maşinile de scris.

Contra cost, bineînţeles, şi nu e vorba de puţini bani. A strâns până acum peste 60.000 de dolari, pe care i-a investit înapoi în hobby-ul lui.

Jack Armstrong, restaurator de mașini de scris: „Astea sunt cele pe care le-am păstrat. Sunt cele pe care nu vreau să le vând cu niciun chip”.

Jack Armstrong: „Asta e una dintre preferatele mele pentru scris. Tipăreşte litere italice. Aici e un model Fox 24, e de la începutul anilor 1910. Asta de aici e una specială, un model Smith Corona turtit, din primul an, 1914”.

Jack avea 12 ani atunci când a descoperit prima maşină de scris.

Reporter: „Cum ajunge un adolescent să fie pasionat de maşinile de scris?”
Jack Armstrong: „Mama m-a târât cu ea la târguri de antichităţi şi acolo am prins pasiunea asta”.

În ultimii patru ani, tânărul a restaurat peste 180 de maşini de scris şi şi-a făcut o reputaţie de restaurator în toată lumea.

Jack Armstrong: „Am câteva maşini de scris într-un muzeu din Dubai, de care sunt foarte mândru. Sunt copleşit, pentru că sunt un fraier de 16 ani din Florida şi lumea îmi spune, hei, vrei să repari maşina asta de scris extrem de rară? Ţi-o trimitem din Noua Zeelandă, din Australia, din toată lumea”.

Jack nu se limitează doar la maşinile de scris.

Jack Armstrong: „Am un Volkswagen Beetle din 1972 pe care îl restaurez. În perioada asta construiesc un nou motor pentru el”.

Adolescentul se întoarce mereu la prima lui dragoste, maşinile de scris, de care nu se satură.

În ultimul an şi jumătate, de când a început să repare şi să vândă maşinile de scris, a strâns în jur de 60.000 de dolari. A investit aceşti bani tot în proiectul său şi nu are de gând să se oprească prea curând. De fapt, ţelul lui final e să-şi deschidă un magazin la un moment dat.


VIDEO PROTVPLUS.RO