Un actor canadian și-a ucis mama ca să nu asiste la tentativa sa de a-l asasina pe premierul Justin Trudeau

Ultima actualizare: 16-06-2022 14:38
Ryan Grantham
Filmifeed

Actorul canadian Ryan Grantham, în vârstă de 24 de ani, și-a ucis mama ca să nu fie martoră la tentativa sa de asasinare a premierului țării, Justin Trudeau, spun procurorii din British Columbia, potrivit postului CBC News.

Tânărul actor a împușcat-o pe mama sa, în vârstă de 64 de ani, în spatele capului, în timp ce femeia cânta la pian, pe 31 martie 2020. După ce a comis crima, Grantham i-a acoperit corpul cu un cearșaf și i-a pus mătănii și lumânări în jur.

Miercuri, actorul a fost dus la Curtea Supremă din British Columbia, la ultimul termen înainte de anunțarea sentinței în procesul în care este acuzat de crimă de gradul al doilea.

În fața instanței, Grantham a spus că mama lui a fost o persoană grijulie și plină de compasiune, care nu a făcut nimic pentru a merita ceea ce el i-a făcut.

„Nu pot explica sau justifica acțiunile mele. Nu am nicio scuză. Mă doare când mă gândesc cum mi-am irosit viața. Pus în fața unei fapte atât de oribile, să spun că îmi pare rău pare total lipsit de sens. Dar din adâncul sufletului meu, îmi pare rău”, a spus Graham.

După ce și-a ucis mama, tânărul luat trei arme, muniție și 12 cocktail-uri Molotov pe care le-a pus în mașină și a plecat către reședința premierului Justin Trudeau, din Ottawa, susțin procurorii.

Grantham plănuise să călătorească mai mult de 50 de ore pentru a-l ucide pe Trudeau. Ulterior, acesta s-a răzgândit și a luat în considerare comiterea „unui act de violență în masă” la Universitatea Simon Fraser, însă a renunțat și la acest plan.

El s-a predat poliției din Vancouver înainte de a răni o altă persoană și a pledat vinovat în martie pentru crimă de gradul doi.

Ryan Grantham este cunoscut pentru rolul lui Jeffery Augustine, din serialul Riverdale.

Audierile în acest proces s-au încheiat miercuri, dar judecătorul nu a pronunțat încă o pedeapsă cu închisoarea pentru actorul de 24 de ani. Procurorii au cerut ca el să stea cel puțin 17-18 ani după gratii până să poată cere eliberarea condiționată.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO