Ucraina, Rusia și ONU, discuție crucială la Istanbul, în vederea exporturilor de cereale prin Marea Neagră
Reprezentaţi ai Ucrainei, Rusiei şi ONU se întâlnesc, miercuri, la Istanbul, pentru a negocia reluarea livrărilor de cereale prin Marea Neagră.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cu toate astea, trupele ruse continuă bombardamentele, în Ucraina. Cele mai multe atacuri au fost în Donețk și Luhansk. 349 de copii ucraineni au fost uciși și peste 650 au fost răniți de la începutul războiului, potrivit datelor furnizate de Procuratura Generală de la Kiev. Atenție, urmează scene cu un puternic impact emoțional.
Bombardamente intense au cutremurat din nou populația din Donețk. Aceste imagini au fost filmate în orașul Bakhmut. Potrivit publicației Kiev Independent, loviturile au fost un răspuns al rușilor la atacurile ucrainene împotriva depozitelor de muniții din regiunea Luhansk.
Incendii cauzate de atacurile trupelor ruse
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „În fiecare zi primim şi experimentăm o mulţime de ştiri dureroase. În Donbas, încercările de ofensivă nu se opresc, situaţia de acolo nu devine mai uşoară, iar pierderile nu se reduc”.
Dincolo de locuințele distruse, în reginea Donețk, bombele lansate de ruși provoacă incendii care din cauza căldurii și a secetei se răspândesc rapid. Și zeci de hectare de grâne au fost făcute scurm.
Rusia continuă să bombardeze nemilos și orașul Harkov, al doilea ca mărime al Ucrainei. Ultimul atac a vizat o zonă industrială. "Rămâneți în adăposturi", i-a avertizat șeful Administrației militare regionale pe cetățeni.
Dar, în această regiune vin și refugiați din zonele cu lupte grele. Potrivit voluntarilor Crucii Roșii, în prezent, există un singur coridor neoficial pe care oamenii îl traversează atunci când încearcă să scape din teritoriile ocupate de Rusia în estul Ucrainei.
Igor Klimenko, voluntar Crucea Roșie: „Oamenii din toate teritoriile ocupate trec pe aici, din regiunea Luhansk, regiunea Donețk, chiar și din Vovchansk. Cea mai lungă călătorie a fost a unei persoane care a parcurs 470 de kilometri. I-a luat patru zile pentru a ajunge aici”.
Zeci de nave blocate pe canalul Bystre de pe Dunăre
Civilii sunt urcați în autobuze și duși în centre de evacuare, dar din motive de securitate, locațiile nu sunt dezvăluite.
Rusia va reuși probabil să captureze câteva orașe mici din Donbas în săptămâna următoare, dar orașele Sloviansk și Kramatorsk vor rămâne principalele ținte în această fază a operațiunii, au precizat serviciile de informații britanice în raportul zilnic postat pe Twitter.
Pe de altă parte, miercuri, la Istanbul, delegațiile ruse și ucrainene, precum şi reprezentanţi ai ONU, discută problema spinoasă a reluării, prin Marea Neagră, a exporturilor de cereale blocate din cauza ofensivei militare a Moscovei.
Ministrul ucrainean al Infrastructurii a precizat că numărul navelor comerciale care au trecut prin canalul Bystre de pe Dunăre, pentru a fi încărcate cu cereale ucrainene, a crescut la 16, în ultimele patru zile. Alte 90 de nave aşteaptă să preia marfa.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, Turcia, istanbul, cereale, razboi in ucraina,
Dată publicare:
13-07-2022 14:07