Trupele ucrainene au renunțat la tacticile americane în contraofensiva lor. Motivul ar putea înfuria Washingtonul
De la startul mult-așteptatei contraofensivei sale de vară, armata Ucrainei nu a reușit să bifeze decât câștiguri modeste în fața trupelor invadatoare ale Rusiei.
Surprinzător, trupele Kievului, instruite în Occident, au început să abandoneze tacticile americane pentru că nu au funcționat până acum pe front în timpul contraofensivei pentru a recuceri teritoriile luate de ruși, relatează The New York Times (NYT), citată de Insider.
În tot acest timp, Ucraina a sperat să străpungă pozițiile rusești și să obțină câștiguri radicale pe front, însă tacticile americane nu le-au adus decât un progres lent. De partea cealaltă, pozițiile rusești sunt puternic apărate și protejate de câmpuri minate, elicoptere de luptă și focuri de artilerie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Unitățile ucrainene renunță acum la planurile de a ataca frontal pozițiile rusești folosind manevre occidentale complicate și, în schimb, epuizează inamicul cu baraje de artilerie și rachete, precizează NYT.
Analiștii au declarat pentru Times că aliații occidentali ai Ucrainei au făcut presiuni pentru ca armata ucraineană să adopte tactici ofensive mai agresive.
Ce cred aliații occidentali
Aliații occidentali cred că un conflict prelungit ar epuiza și mai mult rezervele de muniție ucrainene și ar face jocul rușilor, se arată în raport.
Dar, după ce au primit doar câteva săptămâni de antrenament, raportul spune că forțele ucrainene revin la metode mai familiare.
"Problema a fost în presupunerea că, cu câteva luni de antrenament, unitățile ucrainene ar putea fi convertite să lupte mai mult în modul în care ar putea lupta forțele americane, conducând asaltul împotriva unei apărări rusești bine pregătite, în loc să îi ajute pe ucraineni să lupte mai mult în modul cel mai bun pe care îl știu", a declarat pentru The Times Michael Kofman, cercetător senior la Carnegie Endowment for International Peace.
Unele echipamente occidentale se dovedesc, de asemenea, ineficiente. Tancurile de luptă și vehiculele de luptă de infanterie occidentale dăruite Ucrainei nu au reușit să treacă prin rândurile de mine rusești de pe linia frontului, încetinind contraofensiva mult așteptată, mai notează jurnaliștii americani.
Analiștii consideră că Rusia dorește un conflict prelungit care să-i permită să epuizeze rezistența ucraineană și sprijinul internațional pentru Ucraina.
Sursa: insider.com
Etichete: Rusia, Ucraina, washington, americani,
Dată publicare:
04-08-2023 09:16