Trump amenință Europa cu eliberarea a mii de luptători ISIS din Siria


Ultimul update: Vineri 02 August 2019 20:22
Data publicarii: Vineri 02 August 2019 16:51
Categorie: Stiri externe
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a amenințat că va lăsa mii de luptători ai Statului Islamic să ajungă în statele europene, dacă acestea nu-și vor recupera cetățenii fugiți să lupte alături de gruparea jihadistă.

Circa 800 de luptători ISIS de origine europeană, alături de mii de femei și copii sunt ținuți acum în nordul Siriei, de către Forțele Democratice Siriene ajutate de SUA.

Administrația Trump a tot făcut presiuni asupra guvernelor europene să-și primească înapoi cetățenii fugiți să lupte alături de gruparea jihadistă. Totuși, liderii europeni au refuzat să facă acest lucru, din motive de securitate.

„Vrem ca Europa să ia mii de luptători ISIS. Vom vedea dacă o va face. Dacă nu se conformează, probabil va trebui să-i lăsăm liberi în Europa”, a declarat Trump, citat de The Independent.

Nu e prima dată când liderul de la Casa Albă amenință astfel continentul european. În februarie, când califatul grupării s-a prăbușit, el a cerut ”Marii Britanii, Franței, Germaniei și altor aliați europeni să-și ia înapoi și să-și pună sub acuzare cei 800 de luptători ISIS pe care i-am capturat în Siria”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO