Tragedie in Kenya. Peste 100 de oameni au ars de vii, dupa explozia unei conducte de petrol

Ultima actualizare: 20-10-2012 23:08
Kenya

O tragedie de proportii s-a produs astazi in Kenya, unde sute de oameni au murit intr-un incendiu. Conform primelor informatii, o conducta de petrol a explodat la Nairobi si toti cei care se aflau in apropiere au murit carbonizati.

Potrivit martorilor, citati de Reuters, explozia conductei de petrol a fost urmata de un incendiu. "Estimam ca numarul mortilor va depasi 100", a declarat Thomas Atuti, un oficial din cadrul politiei kenyene.

Explozia s-a produs in zona industriala Lunga Lunga, in apropierea localitatii Sinai, situata la periferia capitalei Kenyei.

"Conducta era sparta, iar oamenii au incercat sa recupereze benzina scursa in sistemul de canalizare. A avut loc o explozie puternica", a declarat un martor, Joseph Mwego.

"Oamenii au incercat sa recupereze combustibilul scurs", a confirmat si un oficial al Crucii Rosii. In schimb, un purtator de cuvant al Kenya Pipeline Corporation, citat de CNN, a declarat ca explozia s-ar fi produs dupa ce angajatii companiei ar fi incercat sa opreasca furtul de combustibil, care se facea printr-o spartura in conducta.

Politia a instalat un cordon de securitate, iar pompierii depun eforturi pentru stingerea incendiului.

 

Citeste și...
Parteneri