Cati bani mai are Grecia in vistierie. Ne explica adjunctul ministrului de finante grec

Ultima actualizare: 26-10-2012 09:40

Adjunctul ministrului de finante al guvernului de la Atena a declarat astazi ca tara sa mai are bani lichizi pana in octombrie. Astfel, el a accentuat, inca o data, nevoia Greciei de a obtine cat mai repede urmatoarea transa de imprumut de la FMI/UE.

In felul acesta, anuntul facut de Filippos Sachinidis confirma temerile anterioare ale oficialilor greci, facute sub protectia anonimatului, potrivit carora aceasta tara mai are bani doar pentru cateva saptamani.

"Am asigurat intervalul pana in luna octombrie" a declarat Sachinidis intr-un interviu televizat, dupa ce a fost intrebat cat timp mai poate plati guvernul pensiile si salariile.

"Incercam sa ne asiguram ca statul elen poate functiona in continuare fara probleme", a adaugat el, citat de Reuters.

Liderii internationali au avertizat Grecia, zilele trecute, ca risca ca piarda cea de-a sasea transa de imprumut, in valoare de 8 miliarde de euro, din cauza derapajelor fiscale repetate ale tarii.

Pe de alta parte, guvernul de la Atena a anuntat duminica introducerea unei noi masuri: taxa pe proprietate. Aceasta ar trebui sa adune mai multi bani la bugetul de stat si sa linisteasca liderii europeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO