Al Saadi Ghaddafi, unul dintre fiii dictatorului libian, s-a refugiat in Niger

Ultima actualizare: 16-05-2012 07:52
Al Saadi Ghaddafi

Unul dintre fii colonelului Muammar Ghaddafi, Al Saadi, a intrat in nordul statului Niger, intr-un convoi format din noua persoane. Anuntul a fost facut de ministrul nigerian al Justitiei.

Astfel, ministrul Amadou Morou a precizat ca Al Saadi a intrat in Niger dupa ce a traversat partea nordica a desertului care separa natiunea africana de cea libiana. De asemenea, el a dat asigurari ca soldatii nigerieni, care se aflau in patrulare, l-au interceptat pe liderul libian, in varsta de 37 de ani.

Vehiculele aflate in convoiul fiului lui Ghaddafi se indreptau spre o baza din desert, aflata in regiunea Agadez, unde se banuieste faptul ca se mai afla si alti libieni, loiali fostului regim.

"Noi nu am fost informati despre aceasta sosire" a declarat ministrul Morou, citat de Sky News.

Inca de saptamana trecuta, in Niger au inceput sa soseasca mai multe convoaie cu oficialitati ale fostului regim de la Tripoli, dar si soldati sau civili. Printre acestia s-au aflat si seful securitatii fostului presedinte al Libiei si un comandant al sau.

Ministrul Justiei a declarat ca Al Saadi "nu are niciun statut" in Niger si ca se asteapta ca acesta sa fie transferat in capitala Niemey, probabil saptamana viitoare.

Al Saadi Ghaddafi a fost comandant al fortelor speciale, producator de film si ex-capitan al echipei de fotbal a Libiei, inainte de caderea tatalui sau din fruntea tarii. El este cel de-al treilea fiu al colonelului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO