Concediu de cosmar intr-un hotel de lux din Kenya. Un britanic, impuscat mortal, sotia lui, rapita

Ultima actualizare: 13-09-2012 03:16
Bungalou

David si Judith Tebbutt isi petreceau concediul intr-un complex luxos de langa granita cu Somalia. Un grup de mascati i-au atacat noaptea, intrand fara probleme in conacul lor, situat chiar pe plaja.

Barbatul a fost impuscat mortal, dupa ce a vrut sa se apere, iar sotia lui a fost rapita.

Imediat, autoritatile au inceput cautarile, dar pana acum nu se stie unde este tinuta femeia.

Martorii spun ca au vazut atacatorii urcand-o pe femeie intr-o barca cu motor si plecand spre Somalia. La momentul rapirii, sotii Tebbutt erau singurii turisti cazati in complexul Kiwayu Safari Village.

Potrivit The Times, britanica ar putea fi victima unei grupari islamiste din Somalia. O varinta mai probabila o reprezinta insa piratii somalezi, desi pana acum ei nu au atacat niciodata pe uscat, limitandu-se la rapiri pe mare sau ocean.

Ministerul britanic de externe colaboreaza cu autoritatile kenyene pentru a o elibera pe doamna Tebbutt.

Cuplul britanic fusese intr-un safari in rezervatia Masai Mara si acum isi petrecea concediul la un complex hotelier de lux, frecventat deseori de vedete precum Mick Jagger si Tracey Enim.

Familia Tebbutt platea 600 lire sterline pentru o noapte de cazare in bungalou. Desi bine pazit, potrivit reprezentantilor complexului, aceste conacuri se afla foarte aproape de zona de risc de la granita cu Somalia, zona care ar trebui evitata, avertizeaza Ministerul britanic de Externe.

Piratii somalezi au atacat de mai multe ori turisti occidentali in Kenya. In anul 2009 au rapit trei lucratori voluntari, iar in anul 2008 doua calugarite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO