Tragedie fără margini. Sute de oameni morți, în urma unei alunecări de teren. VIDEO șocant
Corpurile a 113 mineri au fost scose din noroi, în urma unei alunecări de teren în mine de jad din nordul Myanmarului, au anunţat joi pompierii din statul Kachin, relatează AFP.
Căutările au fost suspendate din cauza unor ploi diluviene, a anunţat poliţia locală, transmite News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Minerii au fost luaţi de un torent de noroi provocat de averse importante” ale musonului.
A landslide at a jade mine in northern Myanmar killed at least 113 people, after a pile of mine waste collapsed into a lake, triggering a wave of mud and water that buried scores of workers https://t.co/StAmnORof7 pic.twitter.com/S3Fv2Tm0H3
— Reuters (@Reuters) July 2, 2020
”Până acum, am găsit în total 113 corpuri”, au anunţat pompierii pe pagina lor oficială de Facebook.
Imagini postate pe această pagină surprind o echipă de salvatori într-o vale inundată de noroi, în cantonul Hpakant, în apropiere de frontiera cu China.
În fiecare an, zeci de mineri aflaţi în căutarea pietrelor preţioase mor în accidente cauzate de condiţii de muncă periculoase, mai ales în perioada musonului.
Foarte prosperă, dar puţin reglementată, industria minieră foloseşte muncitori nedeclaraţi şi însumează câteva zeci de miliarde de dolari, potrivit ONG-ului Watchdog Global Witness.
Minele de jad - sub cerul liber - de la Hpakant au transformat această regiune într-un vast teren care aminteşte de peisajul lunar.
Alunecări de teren mortale în regiune sunt frecvente, iar victimele provin adesea din comunităţi etnice defavorizate, care operează aproape clandestin în foste mine abandonate.
Abundentele resurse naturale din nordul Myanmarului - jad, lemn preţios, aur şi ambră - contribuie la finaţarea ambelor tabere aflate într-un război civil care durează de mai multe decenii între insurgenşi din etnia kachin şi militari birmani.