Tone de alimente aruncate la gunoi! Nu indeplinesc standardele de frumusete
In timp ce unii sufera de foame, in tarile dezvoltate ajung anual la gunoi milioane de tone de alimente. Chipurile, nu indeplinesc standardele de frumusete. Iar japonezii par sa fie campionii risipei.
Un narav pe care unii incearca sa-l schimbe, in conditiile in care mancarea este oricum foarte scumpa.
In magazinele din Japonia aparentele sunt totul: gasesti la vanzare doar cele mai aratoase fructe si legume, intruchiparea perfectiunii in culori desavarsite.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Sigur ca e important sa aiba gust bun cand musti, dar ca sa vrei sa-l cumperi si sa-l mananci trebuie mai intai sa arate bine", este de parere Terakuzu Sato, vanzator.
Un mar perfect rotund, colorat in mod uniform poate fi scos la vanzare. Nu insa si altul care desi e aproape la fel de frumos, e vag, asimetric si are o minuscula lovitura. De aceea, vanzatorul trebuie sa-l arunce. Cu toate ca in ceea ce priveste calitatea lui alimentara nu e nimic in neregula cu el.
Iar pretentiile exagerate nu se rezuma la asta. Un defect miniscul al recipientului exclude produsul din galantar.
"Daca eticheta unui produs nu e perfect vizibila, nu-l mai putem pune pe raft", spune Eri Hirano, reprezentant Heinz.
Asa ca se arunca tone de mancare. Pana la urma este vorba de un cerc vicios. Poate ca unii consumatori ar fi dispusi sa le puna in cos, insa vanzatorii nu le dau ocazia.
O organizatie numita "A doua recolta" a realizat un clip prin care spera sa schimbe perceptia publica. Pana una alta, compania colecteaza alimente cu asa zise imperfectiuni si le redirectioneaza de la groapa de gunoi catre cei care au mare nevoie de ele. De pilda, orfelinatele care nu se descurca doar cu fondurile alocate de guvern.
Pana la urma e o chestiune de perspectiva, ceea ce pentru un consumator este un rebut, pentru un copil sarman e o cina savuroasa.