TikTok respinge zvonurile privind vânzarea operațiunilor din SUA către Elon Musk. „O ficțiune pură”
TikTok a calificat ca „pură ficţiune” un raport conform căruia China ia în considerare posibilitatea de a permite vânzarea operaţiunilor din SUA ale companiei de social media către Elon Musk, relatează BBC.
Comentariile firmei au venit ca răspuns la un raport al Bloomberg conform căruia oficialii chinezi cântăresc o opţiune care ar putea face ca afacerile sale din America să fie vândute celei mai bogate persoane din lume în cazul în care Curtea Supremă a SUA menţine interdicţia asupra aplicaţiei.
Judecătorii Curţii Supreme urmează să se pronunţe cu privire la o lege care a stabilit un termen limită de 19 ianuarie pentru ca TikTok fie să îşi vândă operaţiunile din SUA, fie să se confrunte cu o interdicţie în ţară.
TikTok a declarat în repetate rânduri că nu îşi va vinde operaţiunile din SUA.
„Nu ne putem aştepta să comentăm o ficţiune pură”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok pentru BBC News.
Bloomberg a raportat, citând persoane familiarizate cu această chestiune, că un posibil scenariu luat în considerare de oficialii chinezi ar fi ca platforma de social media X a lui Musk să preia controlul operaţiunilor TikTok din SUA.
X nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.
Elon Musk este un aliat apropiat al președintelui ales al SUA, Donald Trump, care va reveni la Casa Albă pe 20 ianuarie.
Luna trecută, Trump a îndemnat Curtea Supremă să îşi amâne decizia până la preluarea mandatului pentru a-i permite să caute o „soluţie politică”.
Avocatul său a depus la Curte un memoriu juridic în care afirmă că Trump „se opune interzicerii TikTok” şi „doreşte să aibă posibilitatea de a rezolva problemele în cauză prin mijloace politice după ce îşi va prelua funcţia”. Acest lucru s-a întâmplat la o săptămână după ce Trump s-a întâlnit cu directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida.
Luni, doi parlamentari democrați, senatorul Edward Markey și reprezentantul Ro Khanna, au solicitat, de asemenea, Congresului și președintelui Joe Biden să prelungească termenul de 19 ianuarie.
Administrația Biden a susținut că, în lipsa unei vânzări, TikTok ar putea fi utilizat de China ca instrument de spionaj și manipulare politică.
Compania a negat în mod repetat orice influență din partea Partidului Comunist Chinez și a afirmat că legea care o interzice în SUA încalcă dreptul la liberă exprimare al utilizatorilor săi prevăzut de Primul Amendament.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: SUA, tiktok, donald trump, elon musk,
Dată publicare:
14-01-2025 07:26