Testele pe tratatemntul anti-COVID ce i-a fost administrat lui Trump, suspendate de cercetători

Ultima actualizare: 30-10-2020 20:00
Trump
Getty

Societatea americană în domeniul biotehnologiei Regeneron a anunţat vineri suspendarea testului clinic al cocteilului său cu anticorpi de sinteză împotriva COVID-19.

Acest cocteil de anticorpi monoclonali i-a fost injectat lui Donald Trump la începutul lui octombrie, iar Regeneron a depus la scurt timp după aceea o cerere de autotizare condiţionată la Agenţia americană a medicamentului (FDA), pentru ca tratamentul să poată fi administrat larg bolnavilor nespitalizaţi care au simptome uşoare spre moderate, relatează News.ro

Societatea nu a prezentat motivul suspendării testului. A fost anunțat doar faptul că Comitetul ştiinţific care supervizează studiul a recomandat suspendarea, din cauza unui ”posibil semnal privind siguranţa şi a unui profil defavorabil risc/beneficiu”.

Testele tratamentelor sau vaccinurilor pot fi suspendate atunci când un participant se îmbolnăveşte, pentru a se verifica dacă boala este un efect secundar sau este independentă de produsul testat.

Mai multe teste au fost suspendate în ultimele luni, iar apoi au fost reluate - vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Un tratament cu anticorpi ai altei societăţi, grupul Eli Lilly, a fost suspendat în urmă cu două săptămâni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO