Tensiuni tot mai mari între Rusia și Marea Britanie: Moscova anunță expulzarea unor diplomați britanici „în curând”

Dată publicare: 15-03-2018 14:24
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Serghei Lavrov

Șeful diplomației rusești, Serghei Lavrov, a anunțat miercuri că Rusia va expulza „curând” mai mulți diplomați britanici de pe teritoriul țării. Decizia vine după ce premierul Theresa May a lansat un ultimautm în cazul a 23 de diplomați.

Astfel, Lavrov a spus presei că expulzarea oficialilor britanici va avea loc „în mod sigur”. Reacția diplomației ruse vine ca răspuns la măsurile luate de Marea Britanie, după ce Moscova a refuzat să ofere explicații privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, informează BBC News.

Mai mult de atât, Rusia a calificat decizia de expulzare a diplomaților ruși din Marea Britanie drept „iresponsabilă” și lipsită de dovezi. Când jurnaliștii l-au întrebat despre poziția adoptată de Rusia, el a răspuns: „Va avea loc curând, vă promit asta.”

Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa Yulia sunt, în continuare, în comă la spital, după ce au fost găsiți inconștienți pe o bancă din Salisbury, în 4 martie. Substanța folosită în atac a fost identificată drept Novichock, un agent neurotoxic produs în Rusia, a spus May.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO