Atmosferă tensionată. O mare putere se alătură Angliei în conflictul cu Rusia

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Martie 2018 14:17
Categorie: Internaţional
soldati, Franta

Președintele Franței Emmanuel Macron a declarat că va anunța măsuri împotriva Rusiei, ca răspuns la scandalul provocat de tentativa de ucidere a spionului rus de la Londra, Serghei Skripal.

Potrivit The Independent, președintele Franței a vorbit cu Theresa May la telefon despre ”progresele investigației” în acest caz de otrăvire cu un agent neurotoxic, despre care șeful Guvernului britanic a afirmat că a fost pus la cale de Rusia.

Încă de la începutul săptămânii, Marea Britanie a ținut Franța la curent cu cele mai noi informații despre probele strânse de anchetatorii britanici și dovezile despre responsabilitatea Rusiei în acest atac.

Franța este de acord cu Marea Britanie că nu există nicio posibilă explicație și își reiterează solidaritatea cu aliatul său.” - a declarat un purtător de cuvânt al președintelui Franței.

La rândul său, Emmanuel Macron a declarat, potrivit Agerpres, care citează France Presse, că toate indiciile duc spre Rusia:

Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil. Totul duce la convingerea că responsabilitatea este a Rusiei şi, în acest sens, munca serviciilor secrete britanice împreună cu serviciile franceze confirmă. Voi anunţa în zilele următoare măsurile pe care intenţionăm să le luăm'.

El a precizat că urmează să aibă o întâlnire vineri cu cancelarul german Angela Merkel, în cursul serii, la Palatul Elysee, dar nu a indicat dacă aceste măsuri vor viza direct Rusia.

Londra 'este recunoscătoare pentru solidaritatea franceză', a reacţionat un diplomat britanic, sub rezerva anonimatului.

'Aşa cum a spus preşedintele Macron în această dimineaţă, unitatea alianţei noastre europene şi transatlantice este esenţială' în această chestiune, a spus el.

Preşedintele francez urmează să inaugureze în cursul serii de joi Târgul de carte de la Paris, al cărei invitat de onoare este Rusia. Circa 38 de autori ruşi au fost invitaţi.

De asemenea, Emmanuel Macron ar urma să efectueze o vizită în Rusia în zilele de 24 şi 25 mai pentru a participa la Forumul economic de la Sankt-Petersburg.

vladimir putin

Această vizită a fost convenită în principiu în timpul deplasării preşedintelui rus Vladimir Putin în Franţa, când Emmanuel Macron l-a invitat la Versailles la scurt timp după alegerea sa în funcţie în 2017.

soldati, Franta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
emmanuel macron Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
vladimir putin Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO
Vladimir Putin, Donald Trump
Procurorul special Robert Mueller a finalizat raportul privind legătura lui Trump cu Rusia
Petiţia pentru anularea Brexitului a strâns peste 3 milioane de semnături
Macron susţine că Brexitul a dat o „lecţie politică” Uniunii Europene
Țara în care au fost înregistrate 42 de cutremure, în numai 5 ore
Weber i-a cerut lui Timmermans să sancţioneze PSD: Sunt pe cale să legalizeze corupția
Aeroportul din Frankfurt, închis din cauza unor drone
Politie germania
10 persoane care plănuiau un atac terorist, arestate în Germania
Explozie chimică în China. Cel puțin 47 de oameni au murit
Trump a demonstrat că gruparea Statul Islamic a fost eliminată complet din Siria
Momentul în care 100 de oameni au murit. Victimele urlau sfâșietor în apă
Ce lipsea din cabina celor două avioane Boeing prăbușite. Compania taxa în plus
Preot înjunghiat în timpul slujbei în Canada. Atacul a fost filmat