Tenismena Shuai Peng neagă că ar fi acuzat pe cineva de agresiune sexuală

Peng Shuai
Getty

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea însăşi şi-a şters postarea de pe reţeaua de socializare Weibo, în noiembrie, care părea să arate o astfel de situaţie, informează Reuters.  

Starea de bine a lui Peng, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial începând din noiembrie 2021, atunci când a părut să pretindă pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual, în trecut.

Într-un interviu acordat publicaţiei franceze L'Equipe la un hotel din Beijing, Peng a negat că ar fi făcut astfel de acuzaţii.

"În textul pe care l-am putut vedea în Europa, aţi acuzat pe cineva de agresiune sexuală. Ce aţi scris cu adevărat? Nu înţelegem", a întrebat jurnalistul de la L'Equipe.

"Agresiunea sexuală? Nu am spus niciodată că m-a agresat cineva sexual în vreun fel", a spus Peng, fără a detalia.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În postarea ei, acum ştearsă de pe echivalentul reţelei Twitter din China, Weibo, Peng a scris: "De ce m-ai dus la tine acasă şi m-ai forţat să am relaţii cu tine?". Ea a descris, de asemenea, relaţia cu Zhang ca fiind una consensuală.

Postarea a determinat Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) să suspende turneele din China şi a provocat un protest internaţional cu privire la securitatea ei.

Discuţia despre scandal a fost puternic cenzurată în spaţiul cibernetic strict controlat al Chinei, iar căutările pentru numele lui Peng pe Weibo continuă să nu arate rezultate recente ale căutării.

Peng nu şi-a actualizat contul Weibo de când postarea a fost eliminată.

Întrebat de Reuters despre interviul acordat luni, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, a spus că depinde de Peng să comunice situaţia ei.

"Am spus ceea ce aveam de spus, comunicarea depinde de ea, este viaţa ei, este povestea ei şi de aceea comunicarea depinde de ea”, a spus Bach, care a luat cina cu Peng la Beijing, sâmbătă.

Peng a declarat pentru ziarul francez că postarea ei pe reţeaua de socializare a provocat o "uriaşă neînţelegere", repetând comentariile unei instituţii de presă din Singapore, făcute în decembrie, că nu mai doreşte o mediatizare intensă pe acest subiect.

"Aş dori să spun că sentimentele, sportul şi politica sunt trei lucruri foarte distincte. Problemele mele din viaţa amoroasă, viaţa mea personală nu trebuie să fie amestecate cu sportul şi politica. Şi sportul nu trebuie politizat pentru că atunci când se întâmplă asta, de cele mai multe ori înseamnă a întoarce spatele spiritului olimpic şi este împotriva voinţei lumii sportive şi a sportivilor”, a declarat ea.

Discuţia cu reportrul L'Equipe a fost realizată în chineză şi tradusă în engleză de un oficial al Comitetului Olimpic Chinez, în timpul interviului, precum şi de un interpret din Paris, a precizat cotidianul francez.

Întrebările au fost trimise în avans, iar ziarul a fost de acord să publice răspunsurile lui Peng fără comentarii.

Shuai Peng, fotografiată purtând o bluză de trening roşu, a încercat, de asemenea, să domolească temerile legate de propria siguranţă, spunând că viaţa ei din noiembrie nu a avut "nimic special". Ea a negat că a "dispărut" după apariţia şi ulterior ştergerea postărilor ei, deşi nu a fost văzută în public mai multe săptămâni.

Ea a mai spus că nu a fost conştientă de îngrijorările exprimate de comunitatea internaţională, cum ar fi folosirea hashtag-ului #WhereIsPengShuai (Unde este Shuai Peng) pe reţelele de socializare, de către unele dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, inclusiv Serena Williams şi Naomi Osaka, deoarece nu a urmărit prea mult media din străinătate şi nu a putut citi în engleză.

WTA, care a anunţat în decembrie că apariţiile lui Peng nu au îndepărtat preocupările cu privire la starea de bine a jucătoarei de tenis, nu a răspuns deocamdată unei solicitări de de comenta pe marginea ultimelor declaraţii ale chinezoaicei.

Într-un comunicat publicat luni, CIO a spus că Peng va participa la mai multe evenimente olimpice. Ea plănuieşte, de asemenea, să călătorească în Europa după pandemie şi să viziteze sediul CIO din Elveţia, a adăugat forul.

Peng a mai spus că o accidentare anterioară la genunchi care a necesitat mai multe operaţii şi vârsta ei (36de ani) au pus-o în imposibilitatea de a evolua din nou în circuitul profesionist.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

"Polițiștii au crezut că văd o fantomă". O româncă din Franța, găsită dezbrăcată pe stradă, plină de arsuri de ţigară

Șoc pentru polițiștii din Toulouse, Franța. Oamenii legii au găsit pe stradă o femeie pe jumătate dezbrăcată, care prezenta arsuri de țigară pe corp și care avea capul spart.

Fermierii români, în centrul atenției Rusiei. „Guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a proteja interesul fermierilor”
Fermierii români, în centrul atenției Rusiei. „Guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a proteja interesul fermierilor”

Fermierii români au devenit subiect pentru propaganda Moscovei împotriva Ucrainei şi a Uniunii Europene.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.