Temeri privind un al doilea val. COVID-19 pare să scape de sub control în mai multe țări

×
Codul embed a fost copiat

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 430.289 de morţi în întreaga lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale.

Peste 7.794.930 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 3.513.400 sunt considerate vindecate în prezent.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

Deși pare că valul de COVID-19 a trecut și majoritatea statelor afectate au adoptat măsuri treptate de relaxare, zilele acestea au existat locuri în care coronavirusul pare să fi scăpat iar de sub control.

Peste 100 de morţi în 24 de ore în Iran, pentru prima oară după două luni
 

Teheran a anunţat duminică că infecţia COVID-19 a provocat în ultimele 24 de ore peste 100 de morţi, o cifră care nu mai fusese înregistrată de două luni, relatează AFP.

Citește și
Marchel
Un episcop din R. Moldova care promova conspirații despre coronavirus s-a îmbolnăvit de Covid-19
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Autorităţile sanitare au raportat 107 noi decese cu virusul SARS-CoV-2 între sâmbătă şi duminică, a anunţat Sima Sadat Lari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Bilanţul total al deceselor se ridică astfel la 8.837 în Iran.

Bilanţul cotidian oficial al deceselor de coronavirus în Iran scăzuse sub pragul de 100 din 14 aprilie, după ce cu o zi înainte autorităţile anunţaseră 111 de morţi.

Potrivit cifrelor oficiale, 187.427 de persoane au contractat această infecţie pulmonară de la primele cazuri raportate în februarie.

Iran este de departe cea mai afectată ţară de pandemia de coronavirus din Orientul Mijlociu.

Nou focar în China. Temeri privind un al doilea val

 

Autorităţile chineze au ordonat sâmbătă izolarea de urgenţă a unsprezece cartiere din Beijing după izbucnirea unui nou focar de coronavirus, ceea ce a crescut îngrijorările privind posibila reapariţie a epidemiei de COVID-19 în ţara în care a apărut această boală, anul trecut, relatează agenţia AFP.

La Beijing, responsabili din districtul Fengtai au anunţat sâmbătă înfiinţarea unui ''dispozitiv în vreme de război''. Şapte cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în vecinătatea pieţei Xinfadi din Beijing, dintre care şase sâmbătă, potrivit autorităţilor sanitare. Această piaţă a fost închisă de autorităţi, la fel ca o altă piaţă, de fructe de mare, frecventată de una dintre persoanele infectate, astfel încât să poată avea loc operaţiunile de dezinfectare şi de prelevare a probelor. Nouă şcoli şi grădiniţe din zonă au fost închise.

Situație dramatică în Brazilia

 

Cu 41.828 de decese înregistrate de la începutul epidemiei, Brazilia a depăşit Regatul Unit în ceea ce priveşte numărul de decese asociate noului coronavirus. Cea mai mare ţară din America Latină, cu 212 milioane de locuitori, este, de asemenea, a doua ţară cu cel mai mare număr de infecţii înregistrate, în urma Statelor Unite, cu 828.810 cazuri.

"Situaţia din Brazilia este îngrijorătoare, toate statele sunt afectate", a declarat vineri Mike Ryan, directorul programului de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. ''Sistemul sanitar nu este complet saturat, dar în unele zone există o presiune puternică asupra ocupării paturilor de la terapie intensivă", a adăugat el.

Tot în America Latină, noul epicentru al pandemiei, Mexic şi Chile au înregistrat vineri cele mai îngrijorătoare cifre zilnice. Mexicul a totalizat peste 15.000 de decese de la începutul epidemiei, iar Chile 2.870.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Virgil Musta, despre adoptarea unor noi măsuri de restricție:
Virgil Musta, despre adoptarea unor noi măsuri de restricție: "Trebuie să ne așteptăm"

Medicul Virgil Musta, cel care a reușit cele mai multe vindecări la pacienți cu COVID-19, avertizează că ne putem aștepta la restricționarea unor activități, dacă numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus continuă să crească.

Un episcop din R. Moldova care promova conspirații despre coronavirus s-a îmbolnăvit de Covid-19
Un episcop din R. Moldova care promova conspirații despre coronavirus s-a îmbolnăvit de Covid-19

Un episcop din Republica Moldova, care promova teorii ale conspirației legate de coronavirus, a fost diagnosticat cu Covid-19, potrivit protv.md.

Coronavirus România, LIVE UPDATE 14 iunie. Autoritățile au anunțat 320 de cazuri noi
Coronavirus România, LIVE UPDATE 14 iunie. Autoritățile au anunțat 320 de cazuri noi

Pe teritoriul României au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.