Televiziunea publica din China indeamna cetatenii sa nu adopte prenume englezesti. Pe "lista neagra", "Dragon" si "Fish"

Ultima actualizare: 24-10-2014 00:05
chinezi

Principalul post public de televiziune din China continentala i-a indemnat pe cetatenii acestei tari sa analizeze cu mare atentie prenumele englezesti pe care intentioneaza sa le adopte, pentru a nu alege unul care sa aiba un inteles nefericit. 

Intr-un articol publicat pe site-ul emisiunii CCTV News, chinezii au fost avertizati in legatura cu alegerea unui prenume englezesc care ar putea sa provoace ofense sau care ar putea fi lipsit de sens. Multi dintre chinezi prefera sa foloseasca prenume engleze, in special daca fac afaceri cu parteneri din tarile occidentale, scrie BBC.

Potrivit postului CCTV, cetatenii chinezi ar trebui sa evite personajele fictive, numele cu posibile conotatii sexuale si cuvinte alese la intamplare precum "Dragon", "Fish" si "Lawyer", care ar putea "sa se intoarca" impotriva lor si sa ii "bantuie" si chiar sa primeasca "un telefon de la acea serioasa firma de avocatura din America".

"Un prenume englezesc ar trebui sa vina cu un anumit sentiment sau cu o idee care sa aiba legatura cu personalitatea fiecaruia si cu locul de unde provine fiecare. Asadar, prenume precum Satan si Dumbledore ar trebui sa fie excluse", precizeaza acelasi site.

Femeile chineze sunt rugate sa reflecteze indelung inainte de a alege nume de "produse alimentare" precum Candy, Lolly si Sugar, care ar putea fi asociate cu "prenume de dansatoare de striptease". CCTV avertizeaza, de asemenea, in legatura cu numele cu posibile conotatii sexuale, mai ales cand ele sunt folosit in conjunctie cu Dong si Wang, cuvinte care "sunt utilizate ca termeni argotici pentru organele genitale masculine". "Asadar, evitati tot timpul orice combinatie care seamana cu «Bunny Wang»", se afirma in acelasi comunicat.

In schimb, prenume "traditionale" precum Elizabeth, Catherine, William si George sunt considerate o alegere buna. "Alegeti unul dintre acestea daca va aflati in cautarea unui prenume englezesc «sigur», adeseori asociat cu ideea de bogatie", transmite CCTV.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO