Țara în care toţi angajaţii vor trebui vaccinaţi pentru a se putea prezenta la locul de muncă
În Arabia Saudită toţi angajaţii vor trebui vaccinaţi pentru a se putea prezenta la locul de muncă.
Toţi angajaţii din Arabia Saudită trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 pentru a se putea prezenta la locul de muncă, atât în sectorul public cât şi în cel privat, a anunţat vineri Ministerul Resurselor Umane şi al Dezvoltării Sociale din această ţară, relatează EFE.
"Vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi condiţia obligatorie pentru prezenţa fizică a tuturor angajaţilor şi lucrătorilor din toate sectoarele (public, privat sau non-profit) la locul de muncă", a anunţat Ministerul într-un comunicat.
Ministerul a cerut tuturor sectoarelor "să îndemne angajaţii şi lucrătorii să demareze procesul de vaccinare, pentru a putea reveni la locurile de muncă în mod sigur şi sănătos", precizând că va anunţa "curând" cum va aplica această măsură şi de la ce dată va intra în vigoare, transmite Agerpres.
Arabia Saudită a adoptat decizii tranşante pentru a determina populaţia să se vaccineze.
Duminica trecută a anunţat că pentru a putea călători în străinătate, lucru pe care cetăţenii saudiţi îl vor putea face din 17 mai după mai mult de un an de interdicţie, este nevoie de un certificat de vaccinare, de un test PCR negativ, să treacă cel puţin şase luni de la vindecarea de COVID-19 sau să aibă sub 18 ani.
Ţara arabă a început vaccinarea în decembrie şi până în prezent a administrat 10 milioane de doze, la o populaţie de aproximativ 34 de milioane de locuitori.
Vaccinurile administrate sunt cele de la Pfizer şi AstraZeneca şi orice persoană poate fi vaccinată, indiferent de vârstă sau categorie de risc, prin simpla înregistrare la o aplicaţie telefonică.
În prezent, ţara se confruntă cu al doilea val al pandemiei de COVID-19 mai puţin intens, înregistrând în ultimele trei săptămâni o medie de 1.000 noi contagieri şi peste zece decese pe zi, potrivit datelor oficiale.
De la începerea pandemiei, Arabia Saudită a înregistrat peste 423.000 de cazuri şi 7.032 de decese.