Tara in care niciun elev nu a trecut de admitere. 25.000 de tineri au picat examenul

27-08-2013 15:04


Liberia

Niciunul din cei 25,000 de studenti nu a promovat examenul de admitere pentru studii universitare in Liberia. Aceasta cifra reprezinta toti candidatii pentru locurile oferite de catre Universitatea din Liberia, conform BBC.

Este prima oara in Liberia cand toti studentii inscrisi pentru examenul de admitere la universitate nu reusesc sa promoveze. Astfel, Universitatea din Liberia nu va avea parte in noul an scolar de studenti in anul intai.

Oficiali ai universitatii in cauza au declarat ca aspirantii la studii universitare nu au dat dovada de cunostinte fundamentale de limba engleza. "Limba engleza, mecanismele acestei limbi, ei nu stiau nimic despre asta. Asa ca Guvernul ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta”, sustine Momodu Getaweh, purtator de cuvant al institutiei.

Presedintele Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, castigator al Premiului Nobel, a recunoscut faptul ca sistemul educational este "in dezordine" si necesita multe imbunatatiri. Foarte multor scoli le lipsesc materiale necesare studiului, iar profesorii sunt lipsiti de calificarea necesara.

Aceste lacune ale sistemului educational sunt considerate de catre unii oficiali liberieni drept consecinte ale razboiului Civil, incheiat acum zece ani. Reprezentanti ai universitatii nu impartasesc acesta opinie. "Razboiul s-a incheiat acum zece ani. Trebuie sa trecem peste ce s-a intamplat si sa devenim realisti", considera Momodu Getaweh.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO