Țara din Europa care va încerca interzicerea telefoanelor mobile la școală pentru copiii sub 15 ani
Franța va testa o interdicție a telefoanelor mobile la școală pentru elevii până la vârsta de 15 ani, încercând să le ofere copiilor o „pauză digitală” care, dacă va fi considerată de succes, ar putea fi implementată la nivel național din ianuarie.
Aproape 200 de școli secundare vor participa la experimentul care va necesita ca tinerii să predea telefoanele la sosirea la recepție.
Aceasta duce interdicția asupra dispozitivelor mai departe decât o lege din 2018 care interzicea elevilor din școlile primare și secundare să își folosească telefoanele în incinta școlii, dar le permitea să le dețină.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Anunțând experimentul marți, ministrul interimar al educației, Nicole Belloubet, a declarat că obiectivul este să le ofere tinerilor o „pauză digitală”.
Dacă experimentul se va dovedi a fi de succes, interdicția va fi introdusă în toate școlile din ianuarie, a declarat Belloubet.
O comisie instituită de președintele Emmanuel Macron a exprimat îngrijorare cu privire la faptul că expunerea excesivă a copiilor la ecrane are un efect dăunător asupra sănătății și dezvoltării lor.
Un raport de 140 de pagini, publicat în martie, a concluzionat că există „un consens foarte clar cu privire la efectele negative directe și indirecte ale dispozitivelor digitale asupra somnului, sedentarismului, lipsei de activitate fizică și riscului de supraponderalitate și chiar obezitate... precum și asupra vederii”.
Raportul a afirmat că utilizarea „excesivă” a telefoanelor mobile și a altor tehnologii digitale este dăunătoare nu numai pentru copii, ci și pentru „societate și civilizație”.
Raportul a recomandat ca utilizarea telefoanelor mobile de către copii să fie controlată în etape: fără telefoane mobile până la vârsta de cel puțin 11 ani, telefoane fără acces la internet între 11 și 13 ani, telefoane cu internet, dar fără acces la rețelele sociale până la vârsta de 15 ani.