Țara care este în alertă după declanșarea unui nou focar al virusului mortal Nipah. Rata mortalității este de până la 75%
Autoritățile sanitare din statul Kerala, din sudul Indiei, sunt în alertă maximă în urma celei mai recente izbucniri a virusului mortal Nipah, scrie CNBC.
Anunțul vine după ce un băiat de 14 ani a murit din cauza unei infecții în weekend și în timp ce autoritățile încearcă să urmărească persoanele care au intrat în contact cu el.
Ministrul Sănătății din Kerala, Veena George, a declarat marți că rudele apropiate ale adolescentului au fost testate negativ pentru virus, potrivit rapoartelor presei locale.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Ea a adăugat că măsurile de precauție, cum ar fi purtarea măștilor de protecție în zonele publice, nu pot fi încă ridicate.
Ministrul Sănătății a declarat anterior că 60 de persoane au fost identificate ca fiind în categoria cu risc ridicat de a avea boala. Toți cei identificați ca fiind cu risc ridicat sunt testați pentru virus.
Virusul Nipah, care a inspirat parțial virusul fictiv „MEV-1” din filmul de la Hollywood din 2011 „Contagion”, este considerat unul dintre cei mai periculoși agenți patogeni care circulă în sălbăticie.
Identificat pentru prima dată în urmă cu 25 de ani în Malaezia, se estimează că Nipah are o rată a mortalității de până la 75% și a fost citat ca având potențialul de a declanșa o altă pandemie. În prezent, nu există un vaccin care să prevină infecția și nici un tratament care să o vindece.
Virusul Nipah este transmis oamenilor de la animale precum lilieci sau porci. Se știe că virusul provoacă o febră letală.
Organizația Mondială a Sănătății spune că infecțiile umane pot varia de la infecție asimptomatică la infecție respiratorie acută.