Țara care anunță primul deces în afara Chinei din cauza infectării cu coronavirus


Ultimul update: Duminica 02 Februarie 2020 07:37
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 07:26
Categorie: Stiri externe
Chinezi infectati cu coronavirus la Roma

Filipine a anunţat, duminică, primul deces în afara Chinei al unei persoane infectate cu noul coronavirus, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Victima este un chinez originar din oraşul Wuhan, unde a apărut acest virus, şi ar fi fost infectat înainte de venirea în Filipine.

"Este vorba despre primul deces semnalat în afara Chinei. Totuşi, trebuie să ţinem minte că nu este vorba despre un caz care s-a contaminat local. Acest pacient venea din epicentrul acestei epidemii", a declarat presei Rabindra Abeyasinghe, reprezentant al OMS în Filipine, informează Agerpres.

Bărbatul, de 44 de ani, decedat într-un spital din Manila, a venit în Filipine în compania unei chinezoaice care a fost depistată şi ea cu coronavirusul, a declarat ministrul sănătăţii, Francisco Duque.

Această femeie, în vârstă de 38 de ani, în prezent în curs de restabilire într-un spital din capitală, este primul caz de coronavirus înregistrat în Filipine.

"La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă. În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul", a declarat Duque în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO