Măsuri disperate pentru a opri epidemia de coronavirus. Fiecare bolnav poate infecta cel puţin 2 oameni


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 19:17
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2020 19:17
Categorie: Stiri externe

Mmai multe țări, printre acestea Statele Unite și Australia, își închid granițele pentru străinii care au vizitat recent China.

Virusul a ucis până acum cel puțin 259 de oameni, în China. Tot acolo s-au înregistrat de departe cele mai multe dintre cele aproximativ 12.000 de cazuri de infectare, înregistrate pe glob. În afară de China - unde s-au înregistrat toate cazurile fatale, precum şi cel mai mare număr de îmbolnăviri - au fost raportate peste 100 de cazuri, în 22 de țări.

Virusul se transmite deja de la om la om, iar rata de răspândire este 2,2%. Asta înseamnă că un pacient infectat poate îmbolnăvi mai mult de 2 persoane. Pentru că epidemia să nu mai fie o problemă, specialiştii spun că rata infecţiei ar trebui să scadă sub 1%.

Autorităţile sanitare britanice incearcă să dea de urma persoanelor care au intrat în contact cu primele două persoane diagnosticate cu coronavirus, în Regatul Unit. Sunt un cuplu de chinezi care au stat la un hotel din York când s-au îmbolnăvit.

Marea Britanie a evacuat deja din Wuhan 83 de britanici şi 27 de cetatei străini. Britanicii repatriaţi sunt ţinuţi într-un centru special de carantină pentru 14 zile.

În avionul inchiriat de guvernul britanic au fost şi 20 de spanioli, care au ajuns la Madrid, în timp ce Spania a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus.

Un avion alt avion cu peste 300 cetăţeni indieni evacuaţi din Wuhan au ajuns la New Delhi. Cu toţii au fost duşi în două centre de carantină.

Pe de altă parte, Statele Unite au declarat urgenţă de sănătate publică, la nivel naţional, pentru epidemia de coronavirus. Cetățenii americani care revin în țară după ce au fost în provincia Hubei, în ultimele 14 zile, vor fi ținuți în carantină 14 zile.

Pentru străinii care au fost în China şi vin în Statele Unite au fost impuse restricţii şi mai drastice: li se interzice intrarea în Statele Unite.

Ca măsura de precauţie, giganţi ai tehnologiei ca Google, Facebook, Amazon şi Apple au suspendat sau limitat călătoriile angajaţilor în China. Iar Apple şi-a închis temporar toate magazinele din China.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO