Cea mai nouă distracție în Rusia. Plimbarea cu mini-tancul atrage chiar și pensionarii

Ultima actualizare: 12-01-2020 19:44

Caruselul, maşinile cu telecomandă și nelipsitul trenuleţ din parcurile de distracții ar putea fi în curând detronate de o nouă atracţie.

Este vorba despre un model de tanc în miniatură, care face deja furori printre ruşi. Şi nu ne referim doar la copii.

Printre curioşii care au vrut să conducă o astfel de replică s-a numărat şi o femeie de 78 de ani.

La prima vedere, tancurile par a fi de jucărie, dar nu este tocmai aşa. Astfel de vehicule şi-au făcut loc în parcul Sokolniki din Moscova, unde s-a deschis un aşa-zis "tancodrom" - zonă special amenajata pentru cei pasionaţi de blindate.

În centrul atenţiei este un model realizat după o replică a celui folosit de armata sovietică în Al Doilea Război Mondial.

Sergey Utkin, mecanic: „Am vrut să realizăm acest model astfel încât să fie atât unul compact, dar și confortabil pentru ca un bărbat să poată intra în el. Am muncit din greu la el mult timp şi l-am tot testat. La început arăta destul de ciudat, era prea înalt, dar am vrut să-l facem să arate cât mai mult cu un tanc APC T-34."

Vehiculul a fost adaptat pentru a-i distra pe vizitatori şi pentru a le oferi o experientă de neuitat. Şi nu este greu de folosit.

Sergey Utkin, mecanic: „La fel ca şi într-un tanc APC adevărat, fiecare manetă operează fiecare roată, adică maneta stângă operează roata stângă, cea dreaptă, operează roata dreaptă. Dacă rămâne nemișcată, nu pleacă nicăieri, dar dacă o împingem înainte, tancul va merge înainte, pe măsură ce o împingem înapoi, va merge înapoi, iar dacă nu vom mai atinge manetă, va sta pe loc. Operațiunea este cât se poate de simplă, chiar și un copil ar putea să o pună în practică."

Aşa că nu e de mirare că în scurt timp i-a cucerit pe copii, dar şi pe părinţi.

Inventatorii spun că au de gând să pună la punct şi un sistem audio, pentru cei dornici să intre în atmosfera unei bătălii.

Sergey Akimov, realizator Tankodrome: „Am tot glumit spunând că atracția noastră este pentru cei cu o vârstă cuprinsă între 0 și 99 de ani. Cel mai în vârstă vizitator pe care l-am avut a fost o femeie de 78 de ani, iar cel mai tânăr vizitator care a folosit tancul pe cont propriu avea 7 ani."

Tancurile în miniatură au fost realizate într-un atelier de lângă Moscova şi, ca să fie conduse fără probleme pe asfalt, mecanicii au pus pe shenile cauciuc.

Partea superioară este fabricată din fibră de sticlă, un material uşor ce îi asigură o deschidere rapidă şi fără probleme.

În ciuda dimensiunilor mici, vehiculul are 485 de kilograme. Cei 21 de cai putere nu îi asigură o viteză foarte mare, dar interesul curioşilor nu a întârziat să apară - peste două mii de oameni s-au înghesuit de la începutul anului să testeze aceste tancuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO