Tânărul care a mers 3.500 de kilometri cu bicicleta pentru a se întoarce acasă în timpul pandemiei. Cât a durat călătoria

Dată publicare: 15-07-2020 20:32
Dată actualizare: 15-07-2020 20:39
Sursa: CNN


Tânărul care a mers 3.500 de kilometri cu bicicleta pentru a se întoarce acasă în timpul pandemiei. Cât a durat călătoria

Un tânăr din Grecia a străbătut Europa de la un capăt la altul pe bicicletă, timp de 48 de zile, pentru a se întoarce acasă după ce a rămas blocat în Scoția din cauza pandemiei.

 

Chiar și după atâtea mii de kilometri parcurși pe două roti Kleon Papadimitriou spune că încă nu-i vine să creadă că a ajuns acasă, scrie CNN.

Studentul grec în vârstă de 20 de ani a rămas blocat în Scoția, unde studiază, fără posibilitatea de a se întoarce la Atena după ce toate zborurile au fost anulate din cauza pandemiei.

Așa că a decis să se întoarcă acasă în Grecia cu bicicleta, pe un traseu de 3.500 de kilometri.

”Abia acum îmi dau seama cât de mare a fost această realizare”, spune el despre călătoria sa de 48 de zile.

”Am învățat o mulțime de lucruri despre mine, despre limitele mele, despre punctele mele forte și slăbiciunile slabe. Și sper că această călătorie a inspirit măcar încă o persoană să iasă din zona de confort și să încerce ceva nou, ceva mare”, a declarat Kleon.

Papadimitriou, care intră în al treilea an de studii la Universitatea din Aberdeen, s-a decis la sfârșitul lui martie să caute un zbor acasă.

Cei mai mulți dintre prietenii săi plecaseră de mult, dar el spune că a mai zăbovit pentru că nu voia să lipsească de la niciun curs.

 

Avea experiență minimă în ciclism

 

A rezervat trei zboruri, dar toate au fost anulate. ”De pe 1 aprilie știam deja că voi petrece cel puțin o lună în carantină, în Aberdeen”. Apoi i-a venit ideea.

Izolat la mii de kilometri de familie și mânat de dorința pentru o aventură, Papadimitriou a început să se intereseze de ce i-ar fi nevoie pentru o călătorie pe două roți.

Tânărul spune că a concurat într-o cursă în 2019 și s-a mai antrenat anul acesta timp de câteva săptămâni, dar asta era toată experiența sa în ciclism.

Dar în curând a început să-și cumpere echipamentul de care avea nevoie. Și-a luat o bicicletă, le-a spus prietenilor că pleacă și și-a anunțat familia ca vine acasă.

Părinții au fost de acord, dar mai ales pentru că erau convinși că era o idee la care fiul lor avea să renunțe, spune el.

Când a văzut că vorbește serios, tatăl său i-a pus o condiție pentru a porni la drum: să aibă o aplicație de urmărire, care să permită familiei să-l urmărească tot timpul și să știe unde se află.

 

Cu ce a plecat la drum

 

Iar pe 10 mai, înarmat cu conserve de sardine, unt de arahide și pâine, sac de dormit, un cort și echipamente pentru bicicleta sa, și-a început călătoria.

Papadimitriou a spus că a parcurs zilnic între 56 și 120 de kilometri, traversând la început Anglia și apoi în Olanda.

A mers cu bicicleta de-a lungul Rinului în Germania timp de câteva zile, a trecut prin Austria și a coborât de-a lungul coastei de est a Italiei înainte de a lua o barcă spre portul grecesc Patras - și de acolo a mers spre cartierul său din Atena.

De-a lungul călătoriei sale, și-a instalat tabere de noapte pe câmpuri și păduri. Își petrecea ultimele momente din fiecare zi notându-și progresul, urmărind traseul de a doua zi și comunicând cu familia și prietenii.

Pe 27 iunie, la aproape 50 de zile de când a pornit la drum, a ajuns acasă, unde a fost întâmpinat de familia sa împreună cu zeci de prieteni, dar și străini care îi urmăriseră aventura.

„Cred că m-am îmbunătățit ca persoană, sunt mai încrezător în mine, sunt mai încrezător în abilitățile mele”, spune el, așteptând cu nerăbdare „următorul lucru mare” din viața sa.

 

 

Sursa: CNN, Cristian Anton


VIDEO PROTVPLUS.RO