Olandezii cer 10 ani de închisoare pentru un român. Ar fi lăsat 25 de oameni să moară în chinuri groaznice

15-07-2020 16:52


Olandezii cer 10 ani de închisoare pentru un șofer român. Cum a lăsat 25 de oameni să moară în chinuri groaznice

Autoritățile olandeze cer 10 ani de închisoare pentru un șofer român, în camionul căruia au fost găsiți anul trecut 25 de migranți aproape morți din cauza lipsei de oxigen.

 

Cei 25 de migranți ilegal din Irak și Kuweit, dintre care 6 erau minori, au fost salvați de la moarte în ultima clipă pe 19 noiembrie, la Vlaardingen.

Aceștia se aflau de mai bine de 10 ore în remorca frigorifică a camionului condus de Liviu S., de 40 de ani, iar când au fost descoperiți de poliție urlau disperați, băteau în pereți și strigau după ajutor, scrie AD.

Românul transporta carne din Olanda spre Anglia, dar feribotul a fost întors din drum, după ce angajații acestuia au auzit strigătele migranților din remorca frigorifică.

Imaginile surprinse de autorități la deschiderea containerului sunt impresionante.

 

Respirau cu rândul printr-o gaură făcută în peretele remorcii frigorifice

 

Înregistrarea a fost prezentată luni la tribunal, iar aici se pot vedea oameni prăbușiți la pământ, unii inconștienți, alții cu capul între genunchi și urlând, în timp ce un agent încearcă să-i liniștească: ”Suntem aici să vă ajutăm”.

Cei 25 de oameni se sufocau între hălcile de carne congelată și doar prezența de spirit a unuia dintre ei le-a salvat viața.

Omar a luat cu el o bară de fier, cu care a făcut o gaură în peretele remorcii și pe acolo respirau toți, cu rândul.

”Faptul că nu au existat morți se datorează acțiunii sale eroice”, au spus autoritățile olandeze.

Șoferul român a negat în permaneță implicarea sa în acest caz. Liviu S., care efectua transporturi de carne între Germania și Anglia, a spus tot timpul că el nu a deschis remorca de la sigilarea acesteia, la abatorul din Sogel, de unde a plecat cu marfa.

Românul a plâns luni la tribunal, spunând că familia sa este lovită de nenorociri: fiica lui suferă de pneumonie, fiul are probleme mari de vedere, iar de 8 luni de când e în închisoare a aflat că soacra sa are cancer.

Și avocata a spus în fața instanței că românul este nevinovat, iar compania încearcă să dea vina pe el, manipulând imaginile de pe camerele video ale camionului.

Procurorii au cerut 10 ani de închisoare pentru români, iar instanța urmează să se pronunțe peste două săptămâni.

 

 

Sursa: Cristian Anton

VIDEO PROTVPLUS.RO