Sute de turiști, salvați de elefanți în inundațiile din Nepal
Sute de turiști au fost salvați de elefanți, în timpul inundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal, au transmis luni autorități din această țară, informează Reuters.
Bilanțul morților în urma inundațiilor de pe râul Rapti, la 80 de kilometri sud de capitala Kathmandu, a crescut la 70.
Râul și-a ieșit din matcă în Sauraha și a inundat hoteluri și restaurante, afectând 600 de turiști.
Sauraha, sat aflat în parcul național Chitwan, găzduiește 605 rinoceri și este popular în rândul turiștilor străini, cei mai mulți venind din India și China pentru a face plimbări cu elefanții și a urmări rinoceri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Aproximativ 300 de turiști au fost salvați ieri (duminică, n.r.), după ce au fost duși pe spatele elefanților și în remorci la Bharatpur. Restul vor fi duși luni în locuri sigure”, a spus Suman Ghimire, președinte al unui grup de proprietari de hoteluri din Sauraha.
Viituri au avut loc, în ultimele două zile, și în statul indian Assam, unde au ucis 15 oameni și 2,3 milioane au fost nevoiți să își părăsească gospodăriile.
Aproximativ 90% din suprafața parcului național Kaziranga din Assam, unde trăiește cea mai mare populație de rinoceri cu un singur corn, specie aflată în pericol de dispariție, a fost acoperită de ape, au anunțat oficiali. Animalele s-au mutat în zone mai înalte.
În Nepal, 26 dintre cele 75 de districte ale țării au fost fie scufundate, fie lovite de alunecări de teren.
Numărul deceselor este așteptat să crească, după ce 50 de persoane au fost date dispărute, potrivit ministrului Comunicațiilor, Mohan Bahadur Basnet.
Basnet a declarat pentru Reuters că peste 600.000 de case se află sub ape, mai ales în câmpiile de la granița cu India.
În zonele de câmpie din sud, o mare parte din terenurile agricole au fost acoperite de apă și este posibil ca țara să se confrunte cu pierderi mari privind recoltele.
Ploile musonice, care au început în luna iunie și vor continua până în septembrie, sunt foarte importante pentru Nepal, însă ele cauzează și pierderi de vieți și distrugeri de recolete în fiecare an.