Sute de mii de oameni vor sta la coadă pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Ce pot și ce nu pot face vizitatorii

sicriu regina
Profimedia

Sute de mii de persoane sunt așteptate să treacă pe lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a pentru a omagia cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Guvernul se pregătește pentru un număr de vizitatori fără precedent la Parlament, unde regina va sta timp de patru zile înaintea înmormântării care va avea loc luni, potrivit Mirror.

Ministrul Culturii, Michelle Donelan, le-a spus parlamentarilor conservatori pe Whatsapp că oamenii ar putea sta la coadă chiar și 30 de ore pentru a vedea sicriul la Westminster Hall.

Mii de soldați și polițiști vor controla mulțimile

Armata este și ea pregătită de ceremonie, 1.500 de soldați și 10.000 de polițiști fiind așteptați să controleze mulțimile.

Coada de oameni îndoliați va începe la George Square Lane/North Meadow Walk, unde fiecare vizitator va primi o brățară de acces.

Citește și
William
Prințul William, văzut pentru prima oară după moartea bunicii lui. Ce a făcut nepotul Reginei Elisabeta a II-a. FOTO ȘI VIDEO
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Doar cei care poartă brățări vor putea intra în Catedrala St Giles pentru a vedea sicriul monarhului.

Ce condiții le-au fost impuse celor care vor să vadă sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Florile pot fi depuse în Middle Meadow Walk și Palace of Holyrood House, dar nu vor fi permise în Catedrala St Giles.

Pentru a intra în catedrală, vor fi efectuate verificări de securitate la Podul George al IV-lea, în stilul în care se realizează în aeroporturi, potrivit Mirror.

Totodată, vor exista restricții stricte cu privire la ceea ce poate fi dus în catedrală. Vizitatorilor li se va permite să ia aducă o singură geantă cu dimensiunile 40x30x20 și nu există facilități pentru depozitarea bagajelor în zona de securitate.

Utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive portabile este interzisă în zona verificărilor de securitate și în interiorul catedralei.

Accesul pentru persoanele cu dizabilități fără este disponibil și sunt permiși câinii-ghid și alți câini de asistență oficială.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a confirmat luni că persoanele aflate la coadă vor putea părăsi mulțimea pentru a folosi toaletele portabile sau pentru a-și cumpăra mâncare și a se întoarce în același loc, întrucât își vor putea păstra locul al rând cu ajutorul brățărilor.

Vor exista și standuri de mâncare și băutură, dar mâncarea și băutura nu vor fi permise în Westminster Hall.

Reprezentantul de la Downing Street i-a avertizat pe oameni să planifice din timp, deoarece va fi „extrem de aglomerat” – iar numărul de vizitatori este așteptat să depășească cele 200.000 de persoane îndoliate care au vizitat-o pe Regina Mamă când a murit în 2002.

Ce a spus prima persoană care s-a poziționat la coadă - cu 48 de ore înainte

Prima persoană care s-a poziționat la coadă pentru a își lua adio de la regina Elisabeta a II-a a ajuns la catedrală luni, la prânz, cu 48 de ore înainte ca ceremonia să înceapă.

Vanessa Nathakumaran, în vârstă de 56 de ani, a spus că a început să admire familia regală în timpul copilăriei sale, petrecute în Sri Lanka, înainte de a se muta în Marea Britanie în anii '80.

„Îmi doresc foarte mult să iau parte la asta”, a spus ea pentru PA, adăugând: „A servit bine țara noastră”.

Sicriul Reginei va sosi la Londra marți seara și va rămâne la Palatul Buckingham peste noapte, înainte să fie transportat la Westminster Hall miercuri după-amiază.

Publicul va putea vedea sicriul 24 de ore din 24 de la ora 17:00 miercuri până la 6:30 dimineața luni, 19 septembrie, ziua înmormântării ei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Articolul face parte din:

Sicriul Reginei Elisabeta va rămâne la Caredrala St. Giles din Edinburgh timp de 24 de ore

regina
Cortegiul care poartă trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns, duminică seară, în capitala Scoției

Cortegiul care poartă trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns, duminică seară, în capitala Scoției, Edinburgh. Este ultima călătorie din această lume a suveranei care a trăit 96 de ani, din care 70 pe tronul Marii Britanii.

sicriu regina Elisabeta a II-a
Reguli stricte de protocol la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Demnitarii nu pot veni la ceremonie cu avionul sau mașina

Cortegiul care poartă trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns, duminică seară, în capitala Scoției, Edinburgh.

regina elisabeta a II-a caini corgi
Câinii corgi ai reginei Elisabeta a II-a vor ajunge în grija fiului regretatei suverane

Câinii din rasa corgi ai reginei Elisabeta a II-a vor ajunge în grija prințului Andrew, al doilea fiu al regretatei suverane.  

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea, prima vizită ca monarh pe teritoriul Marii Britanii

Regele Charles al III-lea a făcut prima sa vizită în calitate de monarh la Westminster, sediul parlamentului britanic.  

Harry
Prinţul Harry, omagiu emoționant pentru bunica sa, regina Elisabeta a II-a: Deja ne este foarte dor de tine

Prinţul Harry al Marii Britanii i-a adus luni un omagiu extrem de personal bunicii sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

 

regele charles
Discursul Regelui Charles III în Parlamentul Scoțian. Îi va pasa titlurile sale scoțiene fiului William

Regele Charles III a răspuns condoleanțelor ce i s-au oferit în Holyrood de către prim-ministrul scoțian, Nicola Sturgeon.

sicriu regina elisabeta
Sicriul Reginei Elisabeta, pregătit în urmă cu 30 de ani. Este făcut din acelaşi material ca şi cel al Prințului Philip

Sicriul reginei Elisabeta a II-a, în faţa căruia sute de mii de persoane vor veni să se reculeagă până la funeraliile sale, este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb şi era deja pregătit de acum 30 de ani.

boris johnson, regina elisabeta
Boris Johnson a povestit cum era Regina Elisabeta la ultima lor întâlnire, înainte de demisia fostului premier britanic

Boris Johnson a declarat că Regina Elizabeth a II-a a fost ”radioasă şi concentrată” la ultima lor întâlnire înainte de demisia sa din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii.

Citește și...
Viața Reginei Elisabeta a II-a în cifre. Câți câini din rasa ei preferată a avut. FOTO
Viața Reginei Elisabeta a II-a în cifre. Câți câini din rasa ei preferată a avut. FOTO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a născut pe 21 aprilie 1926 la ora 2:40 dimineața.

Prințul William, văzut pentru prima oară după moartea bunicii lui. Ce a făcut nepotul Reginei Elisabeta a II-a. FOTO ȘI VIDEO
Prințul William, văzut pentru prima oară după moartea bunicii lui. Ce a făcut nepotul Reginei Elisabeta a II-a. FOTO ȘI VIDEO

Prințul William a fost văzut pentru prima oară după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Elisabeta a II-a a fost mecanic auto în cel de-Al Doilea Război Mondial. Imagini de colecție. GALERIE FOTO
Elisabeta a II-a a fost mecanic auto în cel de-Al Doilea Război Mondial. Imagini de colecție. GALERIE FOTO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost mecanic auto în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.