Sunt frumoase, dar periculoase. Englezii vor sa omoare caprioarele, pentru ca provoaca accidente

Ultima actualizare: 11-03-2013 07:07

Potrivit unui studiu recent, caprioarele ajung frecvent pe soselele din Marea Britanie si sunt raspunzatoare pentru aproape 14.000 de accidente in fiecare an, 500 dintre acestea soldate cu morti si raniti.

Solutia gasita pentru rezolvarea problemei imparte in doua populatia, dar si autoritatile. Pentru a ridica nivelul sigurantei in trafic, peste jumatate din cele 1,5 milioane de caprioare din Marea Britanie ar trebui omorate.

Caprioarele apar fulgerator in fata masinilor care, de cele mai multe ori, nu au timp sa evite impactul. Conform Sky News, autoritatile au pus garduri pe marginea drumului, dar masura n-a avut efect. Mai mult, in pericol nu sunt doar vietile oamenilor, ci si ale unor specii de plante salbatice.

Kristin Waeber, cercetator Universitatea East Anglia: "Caprioarele fac parte din ecosistemul nostru. Dar, daca le lasam sa se inmulteasca necontrolat, trebuie sa acceptam ca treptat vor disparea padurile, zambilele, ciubotica cucului, pentru ca le vor manca."

Potrivit autoritatilor, singura solutie pentru a reduce numarul coplesitor de caprioare este ca o parte dintre ele sa fie omorate.

David Crabtree, corespondent Sky News: "Pentru multi aceasta propunere este inacceptabila. Dar este o parte importanta din imaginea de ansamblu. Animalele sacrificate redevin parte din lantul trofic si sunt vandute mai departe macelariilor si restaurantelor."

Asociatiile pentru protectia animalelor se opun insa cu indarjire si spun ca nu este cazul unei masuri atat de drastice.

Mai mult, sustin ca situatia trebuie analizata separat pentru fiecare regiune si gasita o solutie care sa fie atat in avantajul oamenilor, cat si al caprioarelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO