Hugo Chavez va fi imbalsamat ca Lenin. La funeraliile nationale au participat sute de mii de oameni

Ultima actualizare: 11-03-2013 07:07

La Caracas s-au desfasurat funeraliile nationale ale presedintelui Hugo Chavez inainte sa fie imbalsamat la fel "ca Lenin". Sute de mii de oameni au luat parte, dar si 30 de sefi de stat si de guvern.

Chiar si un politician roman si-a anuntat prezenta. Este vorba despre seful Consiliului judetean Vaslui, PSD-istul Dumitru Buzatu.

El spune ca a vrut sa-i aduca un ultim omagiu celui pe care il considera "un mare lider al stingii contemporane".

Funeraliile s-au derulat tot la Academia Militara din Carcas, unde a fost depus trupul lui "El Comandante", dupa ce a fost rapus de cancer.

Majoritatea sefilor de stat din America Latina au fost prezenti, dar si controversatii aliati ai defunctului presedinte "anti-imperialist": iranianul Ahmadinejad, cubanezul Raul Castro si belarusul Lukashenko.

Statele Unite - tinta tirurilor verbale ale lui Chavez - si tarile europene au fost reprezentate doar de delegatii de rangul doi.

In inghesuiala, unora li s-a facut rau, in timp ce altii si-au pierdut rabdarea.

Nicolas Maduro, desemnat de Chavez drept succesor, va depune juramantul in calitate de presedinte interimar. El a facut senzatie anuntand ca trupul "comandantului presedinte" va fi imbalsamat.

Dupa imbalsamare, trupul sau va fi expus intr-un muzeu, construit recent pe locul unde, in 1992, Hugo Chavez, pe atunci un simplu ofiter in armata, a fost arestat, dupa ce a participat la puciul esuat impotriva fostei puteri.

In cele din urma, trupul lui Chavez va ajunge in panteonul eroilor luptei de independenta, unde isi gaseste odihna si idolul sau, Simon Bolivar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO