Suma uriașă cu care s-a vândut la licitație scaunul cu rotile folosit de Stephen Hawking
Un scaun cu rotile care i-a aparținut lui Stephen Hawking s-a vândut, joi, cu aproape 400.000 de dolari la o licitație organizață în scopuri caritabile.
Celebru pentru cercetările sale pe tema originii universului, Hawking a decedat în luna martie, la vârsta de 76 de ani. Cercetătorul suferea de scleroză laterală amiotrofică şi şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă ţintuit într-un scaun cu rotile.
O serie de obiecte care i-au aparţinut astrofizicianului, printre care eseuri, medalii, premii şi o copie semnată a lucrării sale „Scurtă istorie a timpului" au fost vândute joi în cadrul unei licitaţii online, alături de scrisori şi manuscrise ale lui Isaac Newton, Charles Darwin şi Albert Einstein, informează Reuters, citat de Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astfel, scaunul cu rotile s-a vândut pentru suma de 391.740 dolari, iar teza de doctorat a obţinut o sumă dublă.
Teza „Properties of expanding universes'', scrisă în 1965 şi care conţine 117 pagini, s-a vândut contra sumei de 584.750 lire sterline, cu mult peste estimarea iniţială de 150.000 de lire sterline.
Medaliile şi premiile, estimate la 15.000 de lire sterline, s-au vândut pentru 296.750 de lire sterline, în timp ce scaunul cu rotile motorizat de culoare roşie a obţinut 296.750 de lire sterline, în comparaţie cu valoarea estimată de 15.000 de lire sterline.
Casa Christie's a organizat licitaţia online, care a durat nouă zile şi s-a desfăşurat sub denumirea „On the Shoulders of Giants'', în scopul colectării de fonduri destinate fundaţiei Stephen Hawking şi Asociaţiei Bolilor Neuromotorii (Motor Neurone Disease Association.)
Licitaţia le-a oferit admiratorilor lui Stephen Hawking prilejul să cumpere obiecte care au aparţinut celebrului om de ştiinţă.
„Stephen Hawking a fost o personalitate la scară planetară. Avea abilitatea uimitoare de a se conecta cu oamenii," a declarata pentru Reuters Thomas Venning, conducătorul departamentului Books and Manuscripts din cadrul casei de licitaţii Christie's de la Londra, înainte de desfăşurarea evenimentului.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!