Mărturii de pe "Nava groazei": "Am fost devastată. Parcă am primit un pumn în stomac". Anunțul autorităților

Ultima actualizare: 16-02-2020 20:01

Lumea întreagă rămâne cu ochii aţintiţi spre China, unde corona- virusul denumit ''Covid-19'' a infectat peste 68.000 de oameni, iar numărul deceselor, conform datelor oficiale, a ajuns la 1665.

Totuși, autoritățile chineze au anunțat pentru a treia zi la rând scăderea numărului de noi cazuri. Pe de altă parte, Statele Unite îi evacuează pe americanii de pe Diamond Princess, vasul în carantină din Japonia, unde se află, în continuare, și 16 români.

Numărul celor testaţi pozitiv cu Covid-19 - de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină la Yokohama - a urcat la 355. Pasagerii şi membrii echipajului infectaţi - printre care şi un român - au fost desbarcati şi spitalizaţi. Alţi călători, mai ales vârstnici care sufereau de anumite afecţiuni medicale, au fost, de asemenea, duşi în carantină într-un loc special amenajat.

Dar la bordul navei au rămas peste 3.000 de oameni - membri ai echipajului precum şi pasageri de diferite naţionalităţi. Inclusiv 16 romani. Pentru toţi aceştia, carantina ar urma să se încheie miercuri.

Medici: Suntem aici pentru consultarea unui cuplu de pasageri. În următoarele zile îi vom consulta pe toți americanii de pe vas.

Statele Unite au trimis un avion pentru a-i evacua mai repede pe americanii de pe Diamond Princess. Aceştia vor fi transportaţi direct la o bază militară din California, unde îi aşteaptă o nouă perioadă de carantină.

Pasager: Am stat în carantină aproape 14 zile pe navă. Ni s-a spus că dacă este să se întâmple ceva, se va întâmpla în aceste 14 zile. Noi nu am pățit nimic. Mulți dintre cei de pe vas sunt sănătoși. Acum ne duc acasă, dar ne spun că mai urmează 14 zile de carantină.

Însă americanii care au fost testaţi pozitiv, şi sunt deja internaţi în spital - cum este şi cazul americancei Rebecca Frasure - trebuie să mai aştepte repatrierea.

Rebecca Frasure: Doctorul s-a întors, după nici zece minute... Avea rezultatele mele și erau pozitive.

Un rezultat pozitiv înseamnă că pentru Rebecca nu este loc în avionul charter care va decola spre California.

Rebecca Frasure: Am fost devastată. Parcă am primit un pumn în stomac. Eram sigură că este imposibil ca eu să fiu infectată.

Soţul ei, Kent, nu a fost infectat şi a rămas pe Diamond Princess. Iar soţii Frasure - la fel ca alte zeci de americani care au contact virusul, precum şi membri ai familiilor lor - nu au de ales. Vor rămâne în Japonia.

Kent Frasure: Pentru noi, acum e mai rău decât era înainte. Nu știm ce va mai fi până când ea se va vindeca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO