SUA se apropie de 3 milioane de cazuri de Covid-19. "Panta devine din ce în ce mai abruptă"

Dată publicare: 06-07-2020 20:01
Dată actualizare: 06-07-2020 20:10


În timp ce apar tot mai mulţi contestatari, numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 a ajuns la aproape 11,5 milioane la nivel global.

India a înregistrat un nou record zilnic de aproape 25.000 de cazuri și a ajuns a treia cea mai afectatră țară din lume, după Statele Unite şi Brazilia.

În America, numărul celor infectaţi se apropie de 3 milioane, iar cel al deceselor a trecut de 132.000. Deși purtarea măştii este obligatorie, în Texas - un stat federal greu lovit - oamenii refuză să respecte regulile.

Texasul este dezbinat în privinţa pericolului infectării. Acest stat dens populat a fost lovit dur de pandemie însă mulţi cred că va fi şi mai rău. Dar în week-endul prelungit de 4 iulie, prea puţini americani au purtat măşti sau au respectat distanţarea socială. Câţiva participanţi la un rodeo i-au spus reporterului că refuză să facă asta.

Dr. Saju Mathew, medic: "Suntem într-o situaţie îngrozitoare, iar panta pe care urcăm devine din ce în ce mai abruptă."

Sylvester Turner, Primar, Houston: "Numărul de persoane din ATI a crescut în mod exponenţial. De fapt, dacă nu punem stăpânire rapid pe acest virus, în aproximativ două săptămâni sistemul nostru medical poate avea probleme serioase."

Una dintre cele mai grave situaţii este în Florida, unde sunt deja peste 200.000 de cazuri. Oficialii nu sunt siguri dacă statul va putea găzdui Convenţia Partidului Republican de lună viitoare.

Dr. Stephen Hahn, medic: "Cred că este prea devreme pentru un verdict. Cred că trebuie să vedem cum evoluează acest lucru în Florida şi în alte regiuni din ţară."

Pandemia a făcut şi o victimă printre actorii de pe Broadway. Este vorba despre Nick Cordero, care a murit la doar 41 de ani, după o luptă de 95 de zile cu boala. Un alt actor care a fost infectat cu Covid-19, celebrul Tom Hanks, a povestit într-un interviu publicat astăzi prin ce coşmar a trecut, la cei 63 de ani ai săi, şi cu două tipuri de diabet. Hansks spune că avea dureri îngrozitoare în tot corpul, era permanent obosit şi nu se putea concentra.

În tot acest timp India a ajuns pe locul al treilea în lume în privinţa cazurilor de infectare, în urma Stratelor Unite şi Braziliei, după ce a depăşit Rusia. Consiliul medical al ţării a stabilit termenul limită pentru găsirea unui vaccin până la sfârşitul lunii august, dar oamenii de ştiinţă spun că e total nerealist un răgaz atât de scurt.

Pentru prima dată într-un secol, a fost închisă granița - adică peste 50 de puncte de trecere - între cele mai mari state federale australiene, New South Wales şi Victoria. Decizia a fost luată ca urmare a creşterii abrupte a cazurilor de Covid-19 în Victoria şi mai ales în oraşul Melbourne. Acolo 3.000 de oameni care trăiesc într-un complex rezidenţial cu blocuri turn au fost puşi în carantină, cel puţin cinci zile, până când vor fi testaţi toţi locatarii.

Tags: sua, india, texas,


VIDEO PROTVPLUS.RO