Un nepot al preşedintelui Putin a fost ales lider al unui partid din Rusia, la o lună după ce s-a înscris

Dată publicare: 06-07-2020 14:24
Dată actualizare: 06-07-2020 14:38


Un nepot al preşedintelui Putin a fost ales lider al unui partid din Rusia. De unde vine acesta

Un nepot al preşedintelui Vladimir Putin a fost ales la conducerea unui partid politic din Rusia, cu care speră să obţină locuri în parlament după următoarele alegeri. El provine, ca și unchiul său, din fostul KGB.

 

Roman Putin, fiul lui Igor, un văr al preşedintelui, a devenit lider al formaţiunii Poporul Împotriva Corupţiei (NPK), în urma unui congres desfăşurat duminică. El era membru de partid de numai o lună.

Ca şi unchiul său, ajuns între timp la Kremlin, Roman Putin, în vârstă de 42 de ani, este fost angajat al serviciului de spionaj cunoscut în trecut sub acronimul KGB, iar în prezent ca FSB.

Fondat în 2014, NPK are 4.000 de membri activi şi susţine că intenţionează să combată corupţia, însă nu are o agendă contrară politicii Kremlinului.

Sub conducerea lui Putin, partidul va participa în septembrie la alegerile regionale.

Noul şef a declarat că anul viitor va încerca să obţină şi mandate în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova.

 

Voia să înființeze Poporul Afacerilor

 

În martie, cotidianul Kommersant afirma că Roman Putin este pe cale să înfiinţeze o nouă mişcare politică, Poporul Afacerilor, un proiect conservator de extremă dreaptă destinat susţinerii antreprenorilor şi a companiilor mici.

Atunci, politicianul susţinea că nu şi-a discutat planurile politice cu preşedintele Vladimir Putin, însă nu se aşteaptă la probleme.

Potrivit The Moscow Times, Roman Putin este om de afaceri, director al firmei Putin Consulting și președinte al Fundației Academice Ruse.

 

Sursa: Agerpres

Tags: nepot, putin, partid, kgb,


VIDEO PROTVPLUS.RO