Preşedintele polonez propune interzicerea adopţiilor pentru cuplurile gay

Dată publicare: 06-07-2020 16:11
Dată actualizare: 06-07-2020 16:14


Andrzej Duda - GETTY

Cu mai puţin de o săptămână înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia, actualul preşedinte Andrzej Duda a prezentat un proiect de modificare a constituţiei ce ar interzice cuplurilor gay să adopte copii, relatează luni dpa.

Luni, preşedintele a semnat propunerea sa legislativă, care va fi acum trimisă parlamentului, scrie dpa conform Agerpres. 

Dispoziţia ar trebui să asigure o mai bună siguranţă a copiilor şi bunăstare, a spus Duda.

Pentru a intra în vigoare, propunerea ar trebui să obţină o majoritate de două treimi în camera inferioară a legislativului şi o majoritate absolută în Senat. Aceste condiţii sunt dificil de îndeplinit în peisajul politic actual.

Duda aspiră la un al doilea mandat prezidenţial de cinci ani, pe fondul unei campanii axate pe cheltuieli pentru sistemul de protecţie socială şi chestiuni legate de conservatorism în stilul de viaţă.

El s-a portretizat ca un apărător al valorilor familiei şi a vorbit deschis împotriva dreptului comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) de a se căsători sau forma între ei uniuni civile.

Contracandidatul liberal al lui Duda în al doilea tur, primarul Varşoviei Rafal Trzaskowski, s-a declarat de asemenea împotriva adopţiei de către cuplurile gay, deşi în trecut şi-a exprimat sprijinul pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Duminică, Duda şi Trzaskowski se vor confrunta în al doilea tur de scrutin. Sondajele de opinie arată că cei doi politicieni sunt umăr la umăr, cu un mic avantaj pentru actualul preşedinte potrivit mediei sondajelor recente.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO