SUA investesc în producția de rachete în Australia. Războiul din Ucraina le-a afectat serios stocurile
Producția de rachete va fi sprijinită în Australia de către SUA, au declarat oficiali ai ambelor țări. În cadrul acestui proiect, Australia va dezvolta sisteme de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS).
Washingtonul îşi va consolida stocul de arme ajutând Australia să construiască o industrie de producţie de rachete, au declarat oficiali după discuţii la nivel înalt între cele două ţări sâmbătă, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.
„Ne aşteptăm ca producţia de rachete să înceapă în Australia în decurs de doi ani, ca parte a unei baze industriale colective între cele două ţări. Suntem foarte mulţumiţi de paşii pe care îi facem pentru a pune bazele unei producţii de arme ghidate şi muniţii explozive în această ţară”, le-a declarat jurnaliştilor ministrul australian al Apărării, Richard Marles.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Secretarul de stat american, Antony Blinken, şi şeful Pentagonului, Lloyd Austin, s-au deplasat la Brisbane pentru acest anunţ, făcut în urma discuţiilor cu Richard Marles şi cu ministrul australian de Externe, Penny Wong.
Washingtonul va colabora acum cu Australia pentru a-şi dezvolta industria internă de rachete, cu scopul de a asigura în viitor o filieră sigură pentru propriile forţe armate. Războiul din Ucraina a tensionat lanţurile de aprovizionare militare din Statele Unite, epuizând treptat stocurile de rachete şi alte muniţii.
Australia îşi consolidează în prezent propriile forţe armate, îndreptându-se către capacităţi de lovituri pe distanţe lungi pentru a ţine la distanţă potenţialii inamici, precum China.
Guvernul de la Canberra a fost, de asemenea, de acord să reabiliteze bazele militare din nordul ţării, importante din punct de vedere strategic, astfel încât acestea să poată găzdui exerciţii de antrenament şi să permită rotaţia trupelor americane.