SUA impun noi sancţiuni Iranului și unor lideri de la Teheran implicaţi în atacul cu rachete din Irak


Ultimul update: Vineri 10 Ianuarie 2020 20:58
Data publicarii: Vineri 10 Ianuarie 2020 20:22
Categorie: Stiri externe
Donald Trump

Statele Unite au decis să impună noi sancţiuni Iranului în urma tirurilor de rachete vizând baze militare în care se află trupe americane în Irak, a anunţat vineri secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, relatează Reuters.

Aceste sancţiuni vizează atât sectoare ale economiei iraniene - industrie, textil, minier -, cât şi lideri iranieni implicaţi în atacurile cu rachete din Irak de la 8 ianuarie.

Iranul voia ”fără vreo îndoială” să omoare militari americani în aceste atacuri, a denunţat, la rândul său, secretarul de Stat american Mike Pompeo.

Impunerea sancţiunilor a fost anunţată de Mnuchin, la Casa Albă, într-o conferinţă de presă comună cu Pompeo, potrivit News.ro.

Tensiunile dintre Washington şii Teheran s-au amplificat după ce preşedintele american Donald Trump a retras unilateral Statele Unite din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian încheiat de predecesorul său Barack Obama şi a reimpus sancţiuni ridicate în baza acordului şi le-a înăsprit.

Temeri cu privire la izbucnirea unui război între Statele Unite şi Iran în Orientul Mijlociu au izbucnit săptămâna trecută, după ce Washingtonul l-a asasinat vineri într-un atac cu un avion fără pilot (dronă), la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, şi în urma represaliilor iraniene în Irak.

Cele două părţi par că s-au îndepărtat de marginea prăpăstiei unui război, însă Trump a ameninţat miercuri Teheranul cu noi sancţiuni.

Sursa: News.ro

Tags: sua, iran, sanctiuni,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33