Un om de afaceri rus a încercat să mituiască un politician cu 10.000 de dolari și o sticlă de votcă

Ultima actualizare: 11-01-2020 08:00
Votca
Pro TV

Un om de afaceri rus a fost arestat vineri la Moscova sub acuzaţia că a încercat să-l mituiască pe vice-ministrul rus al transporturilor Vladimir Tokarev cu 10.000 de dolari şi o sticlă de votcă, scrie presa locală, citată de agenţia EFE.

Potrivit agenţiei TASS, respectivul om de afaceri este director al unei companii de certificare a utilajelor folosite la lucrările feroviare şi se află acum în arest la domiciliu în aşteptarea unei decizii a justiţiei.

Presa rusă relatează că el a încercat să mituiască responsabilul din minister pentru a obţine bunăvoinţa acestuia într-o chestiune de lucru. Fapta s-a petrecut înaintea Anului Nou şi a fost denunţată de vice-ministrul rus însuşi.

Ultimul caz de mită la nivel înalt relatat public în Rusia este cel al fostului ministru al economiei Alexei Uliukaiev, condamnat în 2017 la opt ani de închisoare după ce a fost acuzat că a cerut două milioane de dolari de la influentul director general al gigantului petrolier Rosneft, Igor Secin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, în schimbul unei autorizaţii pentru vânzarea către Rosneft a părţii pe care statul o deţinea în cadrul producătorului petrolier Başneft.

Arestat în flagrant delict, în timp ce primea banii, Uliukaiev nu şi-a recunoscut vinovăţia, susţinând că a crezut că sacoşa de 22 kg care i s-a dat conţinea vin de calitate superioară, şi a pus arestarea sa pe seama luptelor interne în rândul elitelor de afaceri ruse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO