Un om de afaceri rus a încercat să mituiască un politician cu 10.000 de dolari și o sticlă de votcă


Ultimul update: Sambata 11 Ianuarie 2020 08:00
Data publicarii: Vineri 10 Ianuarie 2020 20:00
Categorie: Stiri externe
Votca

Un om de afaceri rus a fost arestat vineri la Moscova sub acuzaţia că a încercat să-l mituiască pe vice-ministrul rus al transporturilor Vladimir Tokarev cu 10.000 de dolari şi o sticlă de votcă, scrie presa locală, citată de agenţia EFE.

Potrivit agenţiei TASS, respectivul om de afaceri este director al unei companii de certificare a utilajelor folosite la lucrările feroviare şi se află acum în arest la domiciliu în aşteptarea unei decizii a justiţiei.

Presa rusă relatează că el a încercat să mituiască responsabilul din minister pentru a obţine bunăvoinţa acestuia într-o chestiune de lucru. Fapta s-a petrecut înaintea Anului Nou şi a fost denunţată de vice-ministrul rus însuşi.

Ultimul caz de mită la nivel înalt relatat public în Rusia este cel al fostului ministru al economiei Alexei Uliukaiev, condamnat în 2017 la opt ani de închisoare după ce a fost acuzat că a cerut două milioane de dolari de la influentul director general al gigantului petrolier Rosneft, Igor Secin, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, în schimbul unei autorizaţii pentru vânzarea către Rosneft a părţii pe care statul o deţinea în cadrul producătorului petrolier Başneft.

Arestat în flagrant delict, în timp ce primea banii, Uliukaiev nu şi-a recunoscut vinovăţia, susţinând că a crezut că sacoşa de 22 kg care i s-a dat conţinea vin de calitate superioară, şi a pus arestarea sa pe seama luptelor interne în rândul elitelor de afaceri ruse.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33