Nuntă a unei verișoare a Simonei Halep, oprită de poliţişti pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19

Dată publicare: 27-07-2020 18:50
Dată actualizare: 27-07-2020 19:49


Nuntă cu scântei la o terasă din centrul Constanței, la care participau și rude ale Simonei Halep.

Petrecerea, la care erau așteptați peste 200 de nuntași, a fost oprită de polițiști. Autoritățile au considerat că nu se pot respecta măsurile de distanțare socială, iar numărul invitaților îl depășește pe cel permis de lege, în această perioadă: 50.

200 de invitați erau așteptați la petrecere. Mireasa este verișoară cu Simona Halep. Fostul numărul 1 mondial nu a participat însă la eveniment. Halep a postat pe contul ei de Instagram o fotografie, acasă, cu o carte.

Nunta a fost întreruptă când oamenii s-au trezit cu zeci de polițiști, jandarmi și angajați de la Direcția de Sănătate Publică și Protecția Consumatorului, iar mireasa a fost nevoită să lase baltă dansul.

Administrator restaurant: „Erau vreo 48 de persoane când au venit organele de control și nu au mai dat voie la nimeni să intre. Normal, invitați erau cam 220 la o capacitate a terasei de 600 de locuri. O nuntă! Familia Halep! Au vrut să se căsătorească, să facă o petrecere, pentru că mirele pleca în voiaj. Numai în pielea părinților să nu fi și a tinerilor căsătoriți, că ei na, e un eveniment o dată în viață."

Administratorul terasei a fost amendat pentru că a permis organizarea evenimentului.

Cristina Schipor, purtător de cuvânt DSP Constanța: „S-a aplicat o sancțiune în cuantum de 30.000 de lei pe legea 55 conform nerespectării regulamentului de distanțare. Erau mai multe persoane decât aveau voie."

Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt IPJ Constanța: „Distanța de doi metri între mese nu era respectată, iar numărul invitaților depășea 50 de persoane. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor."

Administrator restaurant: „O singură amendă am plătit, pentru că a zis că nu s-a respectat distanțarea la mese, dar n-a măsurat nimeni distanța, doar ce au văzut din ochi. Au fost câte șase oameni la masă."

Petrecerea a continuat toată noaptea, însă doar cu 50 de invitați, numărul maxim permis de lege pentru evenimentele în aer liber.


VIDEO PROTVPLUS.RO