Studiu: Sute de pinguini au murit în 2019, din cauza valului neobișnuit de căldură

Ultima actualizare: 09-01-2022 19:07
pinguini, Punta Tombo
Getty

Valurile de căldură din ultimii ani au ucis sute de pinguini din Argentina, se arată într-un studiu citat de Newsweek.

În vara anului 2019, când temperatura a crescut la 111,2 grade Fahrenheit (44 Celsius) într-una dintre cele mai mari colonii de reproducere a pinguinilor - Magellanic, Punta Tombo din provincia Chubut, Argentina - pe 19 ianuarie 2019, cel puțin 354 de pinguini au fost uciși de valul de căldură.

”Acest eveniment extrem s-a produs la sfârșitul sezonului de reproducere pentru pinguinii Magellanic, așa că a ucis un număr mare de adulți, precum și pui”, a declarat Katie Holt, co-autor al unui studiu publicat în jurnalul Ornithological Applications, citat de Newsweek.

Holt este doctorand în biologie la Universitatea din Washington, care, din 1982, a trimis echipe de cercetare la Punta Tombo, pentru a studia efectul creșterii temperaturii asupra pinguinilor. Temperaturile de vară sunt de obicei cuprinse între 10 grade Celsius și 37 de grade.

”Este prima dată când înregistrăm un astfel de eveniment, de mortalitate în masă, la Punta Tombo din cauza temperaturilor extreme”, a spus Holt despre moartea pinguinilor din 2019.

Un eveniment similar din America de Nord a arătat efectul devastator pe care o poate avea căldura extremă chiar și asupra oamenilor. Astfel, în iunie 2021, temperaturile au ucis 1.400 de persoane.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO