Va fi expulzat Djokovic? Începe procesul sportivului, iar audierile vor fi transmise LIVE

Ultima actualizare: 09-01-2022 19:40

La noapte începe procesul prin care sportivul sârb Novak Djokovic se judecă cu autorităţile australiene pentru a-şi câştiga dreptul de a juca la ''Australian Open''. Ministerul de interne ceruse o amânare până miercuri, dar solicitarea a fost respinsă.

Din cauza scandalului din această săptămână, jurații australieni au decis ca audierea lui Djokovic să fie transmisă în direct.

Avocaţii lui susţin că starul a fost testat pozitiv la Covid la sfârşitul lunii trecute, dar guvernul australian contestă informația.

Susţinătorii lui Novak Djokovic au dansat în faţa hotelui din Melbourne, unde starul tenisului aşteaptă să vadă dacă va avea posibilitatea să-şi apere titlul la Australian Open, turneu care începe peste o săptămână sau, din contră, va fi îmbarcat în primul avion cu destinaţia Europa.

Hotelul în care Djocovic a fost "consemnat", şi a petrecut deja patru nopţi, este utilizat de autorităţi ca centru de detenţie pentru migranţi.

Un protest a avut loc şi în faţa reşedinţei premierului australian, la Sydney. Iar la Belgrad, demonstraţiile de susţinere au continuat zi de zi.

Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic: ”Este incredibil ce îi fac lui Novak, deja de patru zile. Sunt îngrozit, la fel ca alţi 7 miliarde de oameni din lume. Pur şi simplu, oamenilor nu le vine să creadă ce îi fac lui Novak. Celui mai pur, mai sănătos, atât fizic cât şi mental, om din lume. Asta nu are de a face cu sportul sau cu Novak. A fost o decizie politică.”

Nevaccinat, Djokovic se află în mijlocul unui scandal în legătură cu exceptarea de la regulile din Australia în privinţa imunizării anti-Covid. Viza i-a fost revocată, dar a făcut apel la decizia autorităţilor australiene; iar dacă pierde apelul, va fi nevoit să plece acasă.

Avocaţii susţin că sportivul a primit o scutire medicală care i-ar permite să joace la Australian Open după ce ar fi fost testat pozitiv la Covid, pe 16 decembrie.

Însă tenismanul vedetă a fost filmat în aceeaşi zi la sediul central al Poştei de la Belgrad, care l-a onorat cu o serie filatelică.

John Findlay, avocat: ”Mie mi se pare că Djokovic a primit un tratament în mod semnificativ inechitabil. A aterizat în mijlocul unei dispute politice, care precede alegerile federale din Australia.”

Djokovic a aterizat la Melbourne miercuri noaptea. După ce a călătorit 25 de ore, avocaţii lui spun că a fost interogat şase ore la aeroport, înainte să i se permită să găsească un loc unde să doarmă. Însă, susţin avocaţii, după o jumătate de oră ar fi fost trezit de oficiali, care au făcut presiuni asupra lui să ia o decizie privind anularea vizei.

John Findlay, avocat: ”Cred că este extrem de jenant pentru guvern. Domnul Djokovic este o personalitate polarizantă. Unii îl iubesc, alţii nu.”

Avocaţii vor avea la dispoziţie două ore ca să-i pledeze cauza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO