Studiu citat de AFP: 70% dintre tinerele din Republica Moldova s-au prostituat cel putin o data


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 08:33
Sursa: www.ouest-france.fr
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2012 14:03
Categorie: Stiri externe
prostitutie

Fundatia Scelles, Franta, a prezentat raportul mondial privind exploatarea sexuala. Potrivit studiului, preluat de AFP, in Republica Moldova, sapte femei din zece, cu varste intre 15 si 25 de ani, s-au prostituat macar o data.

„Prostitutia a devenit una dintre cele mai deranjante industrii la nivel mondial, atingand cifra de 40 - 42 de milioane de prostituate, dintre care 90% depind de un proxenet”, reiese din raportul fundatiei.

„Motivele acestui fenomen sunt: saracia, razboiul, probleme de familie. In Republica Moldova, de exemplu, o tara saraca, 70% dintre femei s-au prostituat macar o data in viata”, precizeaza Yves Charpenel, presedintele Scelles.

Grupurile de crima organizata sunt beneficiarii primari ai serviciilor de prostitutie, cu profiturile anuale estimate la 27.8 miliarde dolari, ocupand al treia loc dupa traficul de droguri si arme, se mai noteaza in raportul mondial privind exploatarea sexuala.

Printre factorii care favorizeaza exploatarea sexuala se numara dezvolatarea turismului si deschiderea frontierelor, dar si accesul tot mai larg raspandit la Internet, una din cauzele pornografiei infantile.

In prezent, in Europa de vest exista intre 1 si 2 milioane de prostituate, cele mai multe dintre acestea fiind emigranti clandestini, obligati sa faca aceasta meserie.

Cele mai multe victime provin din Balcani si din Europa de Est. Printre tarile care se afla in topul furnizorilor de prostituate se numara Moldova, Romania, Ucraina, Belarus, dar si Nigeria si Republica Dominicana, anunta Organizatia Internationala pentru Migratii.

Gasiti mai multe despre acest subiect pe www.fondationscelles.org.

 

 

Sursa: www.ouest-france.fr AFP

Tags: prostitutie,

Cea mai batrana prostituata din lume are 96 de ani si castiga 60.000 de euro/ an vanzandu-si trupul
VIDEO PROTVPLUS.RO