Strategia anti-Covid a Spaniei „dă rezultate”. Cum au reușit ibericii să reducă rata de infectare

Ultima actualizare: 23-11-2020 16:24
Spania
Shutterstock

Strategia Spaniei în faţa pandemiei de COVID-19 „dă rezultate”, a declarat duminică premierul spaniol Pedro Sanchez, prezentând planul de vaccinare al ţării sale pentru 2021, relatează AFP.

Spania a înregistrat numai 400 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în medie, timp de 14 zile, faţă de 530 de cazuri la începutul lunii, a precizat Pedro Sanchez după un summit online G20 care a avut loc timp de două zile.

Aceasta este dovada faptului că starea de urgenţă declarată luna trecută, care a permis autorităţilor regionale să adopte o serie întreagă de restricţii, dă rezultate, a spus el.

„Strategia funcţionează", a menţionat premierul spaniol, adăugând că ţara sa a reuşit să obţină o reducere a numărului de cazuri fără a impune o a doua serie de restricţii, aşa cum a fost cazul în alte ţări europene.

Sanchez a prezentat planul guvernului pentru a imuniza „o parte substanţială'' din cei 47 de milioane de locuitori ai ţării până la mijlocul anului 2021. Această campanie de vaccinare urmează să fie lansată în ianuarie în 13.000 de puncte ale ţării.

Guvernul spaniol a instituit starea de urgenţă la finalul lunii octombrie, pentru a opri al doilea val de Covid-19. Măsura este valabilă până în 9 mai 2021.

Guvernul a introdus o interdicție de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 23:00 şi 06:00, dar guvernelor regionale li se va permite să reglementeze acest program orar în funcţie de cum consideră de cuviinţă.

Interdicţia de circulaţie poate să înceapă oricând între ora 22:00 și miezul nopţii şi se poate termina între orele 05:00 și 07:00 dimineaţa.

În același timp au fost restricționate adunările publice la cel mult șase persoane.

De asemenea, călătoriile dintre regiuni au fost interzise.

Spania a mai fost în stare de urgență din martie până în iunie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO