Stirile care "aproape ca au distrus Marea Britanie" in 2014. Invazia hoardelor de ROMANI este in top

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29
femeie speriata inchisa in casa

 Daca aveti impresia ca britanicii au avut un an linistit, aflati ca in 2014 tara lor a fost atacata de copii fantoma cu ochii negri, sobolani gigantici, painajeni ucigasi si, fireste, de hoardele de navalitori romani si bulgari

Este vorba de un top al “sperietorilor” din presa tabloida realizat de The Guardian, sub titlul “povestile inspaimantatoare care aproape ca au distrus Marea Britaniei in 2014”. Si cum ziarele englezesti de scandal sunt renumite pentru inventivitate, stirile din aceasta lista par sa anunte venirea Apocalipsei in Marea Britanie. Asta, desigur, daca ar fi fost adevarate.

Topul se deschide cu o poveste care a zguduit tara in septembrie, cand in regiunea Staffordshire au fost descoperiti de catre ziaristii de la Daily Star “copii fantoma cu ochii negri”. Daily Mirror a plusat si a facut legatura intre copiii fantoma si sacrificiile omenesti pentru care regiunea se pare ca era cunoscuta in Antichitate.

O alta sperietoare care a facut, de altfel, inconjurul lumii, au fost sobolanii uriasi, carora le-au urmat paianjenii ucigasi ascunsi in fructele exotice. Tara a mai suferit si o epidemie de tuberculoza la pisici, transmisibila si la oameni, cel putin in teorie. Si tot in 2014, Marea Britanie a trecut, potrivit Daily Mail, printr-o criza de specialisti in facut sandvisuri, astfel ca a trebuit sa apeleze la imigranti maghiari pentru aceasta ocupatie specific englezeasca.

Insa cea mai dramatica amenintare, de care si romanii isi aduc aminte, ar fi trebuit sa loveasca Albionul in prima zi a lui 2014. In urma eliminarii restrictiilor de pe piata fortei de munca, englezii ar fi trebuit, potrivit tabloidelor, sa se confrunte cu o invazie a romanilor si bulgarilor. “Citind majoritatea ziarelor la sfarsitul lui 2013, ai fi crezut ca traiesti ultimele zile de civilizatie in Marea Britanie”, scrie Guardian. Hoardele de zeci de mii de imigranti lacomi sa traiasca pe spinarea britanicilor s-au dovedit insa a fi o mana de romani, care in mare parte aveau deja un job in Anglia.

Citeste si: Romanii nu se grabesc sa invadeze Anglia. Parlamentarii britanici au venit degeaba la aeroport

Din fericire, si atunci ca si acum, panica rasista generata de tabloide a fost invinsa de umorul britanic. Invazia romano-bulgara a devenit subiectul unui “meme” in retelele sociale, chiar daca ulterior acelasi subiect a fost folosit si de extremistii UKIP in campania electorala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO