Feribot incendiat. Bilantul mortilor a crescut la 11. Vasul transporta un numar inca necunoscut de imigranti clandestini

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29

Feribotul grec, inghitit de flacari in Marea Adriatica, ascunde
probabil si alte victime. Anuntul a fost facut de un oficial italian, insarcinat cu ancheta care va scoate la iveala cauzele incendiului.

Tot el a spus ca vasul transporta si un numar inca necunoscut de imigranti clandestini. Majoritatea celor 427 de pasageri erau greci, iar marti au fost adusi acasa. La bordul vasului se afla si o romanca. Ea a scapat cu bine din incendiu, fiind salvata printre primii. Bilantul incendiului a ajuns la 11 morti si cativa raniti.

Pasagerii salvati de la bordul feribotului cuprins de flacari au evocat scene de haos. Fara pic de indrumare sau ajutor, s-au certat pentru locurile din barcile de salvare. Cei mai putin norocosi au asteptat chiar si 30 de ore, prinsi intre flacari si ploaia rece, pentru a fi salvati. In total, 371 de pasageri si 56 de membri ai echipajului au fost adusi la mal, cei mai multi cu ajutorul elicopterelor.

Citeste si: Marturii cutremuratoare ale pasagerilor de pe feribot. "Am crezut mai intai ca o sa ardem de vii iar apoi, ca o sa inghetam"

Chiar daca operatiunea de evacuare s-a incheiat, ministrul italian al transporturilor a subliniat ca, deocamdata, nu se cunoaste numarul exact al pasagerilor. Exista persoane salvate ce nu figurau pe listele de imbarcare, pe vasul care arbora pavilon italian, dar era inchiriat de o companie din Grecia. Printre pasageri se afla si o romanca, originara din Constanta, care a fost preluata printre primii pasageri de un vas de salvare.

Citeste si: Feribotul in flacari a fost complet evacuat, numarul mortilor creste. Mister in jurul uneia dintre victime: "Nu e tatal meu"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO