Statul Islamic a executat alti cinci ostatici, in Irak. Jihadistii i-au acuzat de spionaj si i-au impuscat in public

Ultima actualizare: 22-11-2015 06:59
isis

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a executat, in provincia irakiana Al-Anbar, cinci barbati pe care ii prezinta drept spioni, conform unor fotografii publicate joi pe internet, relateaza Agerpres.
 

Imaginile le arata pe victime in picioarele goale, in genunchi, si imbracate intr-o salopeta portocalie in mijlocul unei multimi. Victimele au fost executate, prin impuscare, de barbati cu cagule negre pe cap.

Fotografiile ar fi fost realizate la Al-Anbar, la vest de Bagdad, unde fortele de securitate incearca sa recastige terenul pierdut in fata SI, in principal in jurul Ramadi, capitala provinciei sunnite controlata din luna mai de gruparea ultraradicala.

Localizarea exacta a executiei nu a fost precizata, iar autenticitatea imaginilor nu a putut fi confirmata din surse independente.

Statul Islamic a organizat mai multe executii in Irak, dar si in Siria vecina, unde gruparea controleaza o mare parte din teritoriu. Gruparea extremista a revendicat prabusirea, la 31 octombrie, a avionului de pasageri rus in regiunea Sinai din Egipt si multiplele atacuri de la 13 noiembrie de la Paris.

Documentandu-si sistematic executiile si numeroasele atacuri prin inregistrari video si imagini, SI isi alimenteaza propaganda in speranta ca astfel raspandeste teama si atrage noi recruti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO