Starea sănătăţii lui Aleksei Navalnîi se deteriorează în închisoare. Ce spune avocata lui

Navalnîi
Getty

O avocată a disidentului rus Aleksei Navalnîi a tras miercuri un semnal de alarmă în legătură cu deteriorarea stării de sănătate a clientului său, care execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, transmite AFP.

Olga Mihailova, una dintre avocaţii principalului opozant al Kremlin, a spus că Navalnîi se plânge de „dureri puternice de spate''.

Aleksei Navalnîi a putut consulta un neurolog, care nu i-a transmis diagnosticul, limitându-se la a-i prescrie Ibuprofen, un medicament antiinflamator, transmite Agerpres.

„Acesta a fost tot tratamentul său. Nu ştiu cum se simte acum. Ar trebui să vadă un medic adevărat'', a spus Mihailova, care a lăsat să se înţeleagă că medicamentul respectiv nu l-a ajutat pe clientul său.

Navalnîi se află în colonia penitenciară Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, centru de detenţie cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dure din Rusia.

Citește și
navalnii
Aleksei Navalnîi susține că este încarcerat într-un "adevărat lagăr de concentrare"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Unul dintre principalii colaboratori de-ai lui Navalnîi, Leonid Volkov, a apreciat că administraţia penitenciară ar putea încerca să ascundă faptul că opozantul a fost transferat la infirmerie.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cele mai ample proteste din istoria Rusiei, anunțate de susținătorii lui Navalnîi. Când vor avea loc
Cele mai ample proteste din istoria Rusiei, anunțate de susținătorii lui Navalnîi. Când vor avea loc

Colaboratorii disidentului rus Aleksei Navalnîi au anunţat marţi că intenţionează să organizeze în această primăvară cele mai ample proteste anti-Kremlin din istoria modernă a Rusiei, informează Reuters.

Aleksei Navalnîi susține că este încarcerat într-un
Aleksei Navalnîi susține că este încarcerat într-un "adevărat lagăr de concentrare"

Cel mai vehement critic al Kremlinului și al lui Vladimir Putin, activistul anticorupție Aleksei Navalnîi, este întemnițat într-o colonie penitenciară cu o sinistră faimă pentru tratamentul aplicat deţinuţilor.

Colonia penitenciară unde este închis Navalnîi,
Colonia penitenciară unde este închis Navalnîi, "o maşinărie de înfrânt deţinuţii cei mai recalcitranţi"

Cu blocurile sale sovietice decrepite şi casele din lemn şubrede, oraşul Pokrov găzduieşte închisoarea în care Aleksei Navalnîi îşi va ispăşi pedeapsa: o colonie penitenciară descrisă ca "o maşinărie de înfrânt deţinuţii cei mai recalcitranţi".

Navalnîi, închis în cel mai dur penitenciar din Rusia:
Navalnîi, închis în cel mai dur penitenciar din Rusia: "Îți controlează fiecare pas, fiecare gând"

Aleksei Navalnîi a fost transferat, recent, într-o colonie penitenciară din regiunea Vladimir, aflată la trei ore distanță de Moscova. Acolo, opozantul va petrece următorii doi ani și jumătate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.