Stare de urgenta in Yemen. Cel putin 40 de persoane ucise, peste 100 raniti

Ultima actualizare: 08-11-2012 12:29
Yemen

Presedintele yemenit Ali Abdallah Saleh a decretat astazi stare de urgenta, dupa ce peste 40 de persoane au fost ucise in conflictele care au avut loc intre fortele guvernamentale si cei care se opun regimului de la Saana.

De asemenea, surse medicale oficiale au declarat pentru CNN ca peste 100 de persoane au fost ranite in timpul manifestatiilor organizate impotriva guvernului - actiuni care au avut loc in special in apropiere de Universitatea Saana din capitala Yemenului.

Astfel, presedintele Ali Abdullah Saleh a anuntat ca se declara starea de urgenta, iar un oficial al Ministerului de Interne a spus ca pierderile au fost suferite de ambele parti. Martori citati de CNN au spus ca violentele au inceput dupa ce gruparile pro si anti guvernamentale au inceput sa arunce cu bolovani. Apoi, fortele de securitate au tras cateva focuri de arma in aer, dupa care au tintit in multime. De asemenea, au fost folosite gaze lacrimogene.

Astazi a fost ziua cea mai sangeroasa de cand a inceput miscarea de contestare a presedintelui Saleh, la inceputul lunii ianuarie. Manifestantii de la Sanaa solicita demisia lui Saleh, care se afla la putere de 32 de ani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO