Spatiul aerian al Londrei a fost redeschis, dupa trei ore. Numeroase avioane au inregistrat intarzieri importante

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34
Avion

Spatiul aerian britanic a fost redeschis in totalitate, vineri seara, dupa remedierea unei defectiuni la sistemul informatic, dar numeroase avioane au intarzieri pe aeroporturile din regiunea Londra.

Defectiunea s-a produs in jurul orei 15.30 (17.30, ora Romaniei), iar sistemul informatizat de dirijare a traficului aerian a fost oprit 35 de minute.

Chiar daca spatiul aerian a fost redeschis, numeroase zboruri continua sa aiba intarzieri pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Stansted si Luton. "Prezentam scuze pentru intarzieri si pentru toate problemele generate de acestea", a anuntat Autoritatea aeronautica britanica.

Spatiul aerian din Londra a fost inchis temporar

Traficul aerian in zona Londrei a fost inchis brusc, vineri dupa-amiaza, din cauza unei defectiuni la sistemul informatic pentru control aerian, anunta Eurocontrol, institutia care gestioneaza traficul aerian in Europa.

"Exista o defectiune la sistemul informatizat care gestioneaza traficul aerian in Marea Britanie. Toate sistemele de trafic aerian din zona Londrei sunt inchise pana la ora 19.00" (21.00, ora Romaniei), a comunicat Eurocontrol, potrivit Mediafax.

Presa britanica scrie ca zborurile care ar trebui sa aterizeze in Londra vor fi deviate spre Manchester.

Cursele aeriene cu aterizare si decolare de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Stansted si Luton fie au intarzieri, fie au fost anulate. Sute de zboruri sunt afectate de aceasta problema tehnica. Asociatia globala pentru control aerian (NATS) a confirmat restrictiile aparute in spatiul aerian britanic.

HEATHROW
De pe aeroportul Heathrow ar fi trebuit sa decoleze la ora locala 14:50 spre Romania zborul RO392 cu destinatia Bucuresti, insa acesta este intarziat, potrivit site-ului aeroportului. De asemenea, la 17:35 (ora Londrei) este programat sa decoleze de pe terminalul 5 al aeroportului Heathrow zborul AA6374/BA884, tot cu destinatia Bucuresti.

Pe acelasi aeroport sunt asteptate vineri seara doua zbouri din Romania: RO391 (aterizare estimata la ora locala 15:41) si BA887/US7393, care ar trebui sa aterizeze la ora locala 17:41.

LUTON
Si aeroportul Luton din apropierea Londrei, care deserveste mai ales curse low-cost, este afectat de aceste probleme, potrivit unui anunt de pe site. La ora locala 14:15 era programat zborul W63004 spre Bucuresti-Otopeni, a carui decolare este amanata pentru ora locala 19:00. 

GATWICK
Pe aeroportul Gatwick este programata la ora locala 23:00 aterizarea zborului EZY5038 venit de la Bucuresti. Si aici se inbreistreaza intarzieri, anunta site-ul aeroportului. 

STANSTED
La ora locala 18:35 pe aeroportul Stansted ar trebui sa aterizeze zborul FR1008, venit de la Bucuresti. Aeroportul este afectat de inchiderea spatiului aerian al Londrei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO